ANPC anunţă, joi seară, că a verificat magazine Lidl, în urma unor reclamaţii primite din întreaga ţară. ”În urma verificărilor, până în acest moment, au fost aplicate amenzi de peste 350.000 de lei”, a transmis ANPC, într-un comunicat de presă.

Comisarii ANPC din întreaga ţară au verificat magazinele Lidl şi au dispus mai multe măsuri în urma deficienţelor descoperite. S-au aplicat amenzi în valoare de peste 350.000 de lei şi s-a propus închiderea unui magazin pentru 6 luni. Cele mai frecvente deficienţe descoperite au fost vitrine frigorifice murdare, pline de gheaţă, cu insecte congelate, dar şi produse cu termen de valabilitate depăşit.

..Mă surprinde să continui să văd astfel de imagini, în marile magazine. Este intolerabil să găseşti insecte congelate într-o vitrină despre care reprezentantul operatorului economic spune ca sunt igienizate la fiecare două zile. Tocmai am intrat în luna sărbătorilor de iarnă şi îi anunţ pe toţi operatorii economici că vom intensifica şi mai mult controalele, în mod deosebit în zona alimentară”, a declarat Mihai Culeafă, preşedintele ANPC.

Recomandările redacției