Produsele alimentare neambalate trebuie să aibă informații despre conținutul de substanțe alergenice

0
181

Comercianții de produse alimentare neambalate trebuie să afișeze la loc vizibil informații legate de prezența substațelor care pot provoca alergii sau intoleranță, a anunțat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Informațiile trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanță, înaintea achiziționării acestora.

De asemenea, „informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografic”, potrivit ANPC.

Pentru produsele alimentare nepreambalate vândute prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanță (online), informațiile privind substanțele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranță figurează pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau ambalajul de transport, precum și în orice material informativ, mai informează digi24.ro.

ANPC precizează că produsele alimentare nepreambalate sunt acele produse alimentare în vrac sau turnate care nu sunt supuse operaţiunii de preambalare şi care, pentru a fi comercializate, sunt măsurate şi cântărite în prezenţa consumatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.