Prof. univ. dr. Petru Andea, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”

0
209

Aula „Ştefan Cicio Pop” din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a găzduit, joi, 23.06.2016, un eveniment deosebit prin acordarea înaltului titlu de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Petru Andea, Doctor inginer în ştiinţe tehnice, cadru didactic la Universitatea Politehnica Timişoara.
La eveniment au participat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad – preşedinte al Comisiei de analiză de acordare a DHC, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector fondator și preşedinte al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Cristian Haiduc, decan al Facultăţii de Științe Economice, Informatică și Inginerie, prof. univ. dr. Marius Popescu, din cadrul Facultăţii de Științe Economice, Informatică și Inginerie, prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu”, Dorel Căprar, deputat PSD, conf. univ. dr. Sorin Başchir, președintele Senatului Universității de Vest „Vasile Goldiș”, cadre didactice, studenţi, masteranzi, doctoranzi şi invitaţi.
În deschiderea festivităţii, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a subliniat: „Ne bucurăm că, în ultimul deceniu, domnul profesor Petru Andea a fost o prezenţă constantă în universitatea noastră, susţinând întâlniri cu membrii corpului profesoral, cu studenţii, participând la sesiunile noastre de comunicări ştiinţifice, la festivităţi de deschidere a anului universitar, la aniversările datelor semnificative din istoria Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. Am apreciat, spre exemplu, conferinţa de excepţie pe care ne-a prezentat-o, cu tema „Matema­tica sistemelor electorale”, precum şi alte conferinţe pe teme vizând dezvoltarea învăţământului superior şi cercetării ştiinţifice din România”.
Prof. univ. dr. Petru Andea a precizat: „Sunt foarte onorat și bucuros de evenimentul pe care Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” l-a pregătit special pentru mine, conferindu-mi titlul de Doctor Honoris Causa al acestei Universități. Este una dintre Universitățile prestigioase din întreaga țară, realizările ei sunt vizibile pretutindeni, atât în ceea ce privește absolvenții acestei Universități, cât și corpul academic și baza materială. Vreau să contribui în continuare la ceea ce înseamnă dezvoltarea prestigiului Universității și calitatea educației într-o Universitatea cum este „Vasile Goldiș”. Faptul că Universitatea este pusă sub personalitatea marelui om politic Vasile Goldiș, iar acum se apropie 100 de ani de la Marea Unire, este încă un argument pentru a fi alături de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad”.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat: „A fost o zi de sărbătoare pentru Universitatea noastră, când Senatul Universității a aprobat acordarea celui mai înalt titlu academic, de Doctor Honoris Causa, d-lui. prof. univ. dr. Petru Andea din cadrul Universităţii Politehnica din Timi­şoara. Personalitatea domnului profesor este una deosebită. Născut pe meleagurile arădene, a urmat studiile la Universitatea Politehnica din Timișoara, unde și-a făcut o carieră, pas cu pas, care l-a dus la titlul de profesor universitar. Cariera academică a fost împletită cu cea de deputat, în Parlamentul României. A activat în Comisia de învățământ a Camerei Deputaților, are în palmaresul său 300 de proiecte și legi, a contribuit la elaborarea Legii Educaţiei și nu a neglijat nici un moment activitatea profesio­nală, având peste 150 de lucrări în reviste de specialitate. Domnul profesor Petru Andea a fost și este un prieten al Universității noastre şi a contribuit din plin pentru promovarea și consolidarea Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad”.
Daniel Albu 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.