profiCadrele didactice care şi-au câştigat drepturile salariale în instanţă şi ar urma să îşi primească banii, în mod eşalonat în anii 2015 şi 2016, au mari şanse să beneficieze de un cadou special, acum, de sărbători. Profesorii ar putea primi toţi banii, care în mod normal trebuiau să îi primească în anul 2015, în următoarele zile. „Având în vedere că ne confruntăm cu un excendent bugetar, de la cheltuielile de personal, şi bazându-ne pe pro­misiunile guvernanţilor există şanse mari ca profesorii să primească acum întreaga sumă care în mod normal era prevăzută pentru anul 2015. Aşteptăm însă o ordonanţă de urgenţă în acest sens şi sperăm ca promisiunile să nu fie uitate. Sumele pe care cadrele didactice ar urma să le primească variază în funcţie de vechime şi gradele profesionale“, ne-a declarat li­derul Sindicatului Democratic din Învăţământ Arad.
Banii ar urma să intre în buzunarele profesorilor în perioada      10–20 decembrie 2014, iar unii dintre ei s-ar putea îmbogăţi chiar cu 1.500 de euro.
Poziţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad nu este însă una la fel de optimistă. „Ştiam de intenţia Guvernului de a da toţi banii pe 2015 acum, însă la modul concret nu s-a întâmplat nimic. Ar fi un lucru extraordinar nu doar pentru profesori, care ar avea parte de nişte sărbători mai fericite, ci şi pentru noi, cei de la inspectorat. Este o muncă titanică să îi cauţi de-a lungul anului pe toţi cei care deţin decizii în instanţe şi să împarţi banii primiţi de la Guvern. Dacă sumele ar veni toate odată, această grijă va dispărea anul viitor“,  ne-a declarat Claudius Mladin, inspectorul şcolar general.

Recomandările redacției