Cu toate că orele remediale trebuiau plătite din primăvară, acest lucru nu s-a întâmplat nici până în prezent. Dinainte de sărbătorile de Paști li s-a promis profesorilor rezolvarea acestei situații. Zilele trecute Ministrul Educației promite din nou dascălilor, care au făcut zeci de ore suplimentare cu elevii, că „astăzi vor începe plățile, dar doar în județele care au raportat corect”

Reamintim că în 23 martie 2021  Cîmpeanu anunța că “facem tot posibilul să se plătească orele pe luna martie până de sărbătorile pascale”. Paștele ortodox a fost pe 2 mai 2021, dar profesorii nu au primit nici un leu.

În 12 mai 2021  Liliana Preoteasa, directorul Unității de management pentru acest proiect,  declara pentru Edupedu.ro că „nu este o problemă de altă natură, ci una tehnică. În momentul în care contractul va fi semnat, plățile se vor putea face”.

De asemenea în 20 mai 2021, Secretarul de stat Maria Manea declara  că a fost semnat contractul de finanțare pentru programul “Școala după școală”. Oficialul a spus că, bani care ar putea ajunge la inspectoratele școlare județene și apoi la școli și profesori începând de săptămâna viitoare.

Până  14 iunie 2021 banii încă nu au ajuns la profesori, dar ministrul Cîmpeanu a revenit cu o altă declarație: „astăzi vor începe plățile pentru orele remediale în județele care au raportat corect și au putut fi verificate, documentația fiind completă. Cauzele întârzierii sunt legate de neconcordanțele constatate între datele comunicate de școli și cele raportate de inspectoratele școlare”.

De la ISJ Arad aflăm că raportările  legate de orele remediale au suferit întârzieri și din acest motiv abia ieri (n.r.14 iunie) , documentele de solicitare pentru deschiderea de credite au fost trimise la Minister. ,,Legat de plata orelor remediale pentru profesori, în județul Arad, școlile au avut de remediat unele situații,  care s-au finalizat ieri. Au fost trimise la Bucuresti documentele de solicitare pentru deschiderea de credite și se așteaptă plățile”, ne precizează reprezentanții inspectoratului.

Programul de ore remediale a debutat pe 8 martie, iar profesorii au fost înștiințați de către Ministerul Educației că “luna martie se pontează cu 15 ore, cele cinci ore  se consideră absențe la care au dreptul elevii, deci se acordă finanțarea pe întreaga lună”.

Reamintim că orele remediale se plătesc profesorilor care fac aceste cursuri cu 100 de lei brut/oră, în limita a 20 de ore pe lună, potrivit ordinului de ministru care reglementează această plată.

Recomandările redacției