Profesorii arădeni sunt împărțiți pe tabere și desigur, tot de politică este vorba. După ce cadre didactice au anunțat că, joi protestează pe fondul a mai multor nemulțumiri, cei de la Inspectoratul Școlar Județean s-au grăbit să anunțe că n-au nicio legătură cu acest protest, programat să aibă loc joi, de la 18.30.

De reamintit că, marți, cadre didactice au anunțat că vor protestata având mai multe nemulțumiri, între care: încălcări ale metodologiilor, ale Legii Educației, ordine de ministru publicate în Monitorul Oficial și retrase apoi, dar puse în practică, manuale școlare întârziate și mai ales plan de școlarizare întârziat.

Și repede, conducerea Inspectoratului Școlar Județean a și ieșit public cu un anunț prin care se delimitează de orice acțiune de protest. Pentru că protestul este legat de nemulțumiri vizavi de actuala guvernare.

„Inspectoratul Școlar Județean Arad se delimitează ferm de acțiunile de protest preconizate pentru ziua de joi, 13 iunie 2019, ora 18:30, în fața Primăriei Municipiului Arad, organizate de un grup de cadre didactice, acțiune despre care am luat cunoștință din presa locală și din postări publice pe pagini de facebook.

Considerăm necesar și benefic dialogul constructiv între partenerii interesați în administrarea și dezvoltarea învățământului preuniversitar. Suntem deschiși pentru a analiza și a transmite spre Ministerul Educației Naționale orice propunere documentată și justificată care vizează îmbunătățirea și menținerea echilibrului sistemului de învățământ“, comunică reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Aceștia mai precizează că, protestele de stradă ar trebui să constituie ultima opțiune în exprimarea eventualelor nemulțumiri, după parcurgerea tuturor etapelor de dialog social. „Respectăm dreptul la opinie, dar cu condiția asumării formelor de manifestare alese în acest scop și a păstrării decenței în exprimare și a respectului demnității umane“, conchid reprezentanții ISJ Arad.

De menționat că, profesorii protestatari au anunțat și că, acțiunea lor, din fața Paltului Administrativ este autorizată de municipalitate.

Recomandările redacției