Profesorii arădeni nu au nici o șansă să primească mai mulți bani din septembrie

0
364
Exhausted teacher leaning on stack on students books on her desk to rest after long stressful day

Despre salariile profesorilor s-a tot vorbit în ultima perioadă. Anul trecut, a fost amânată o creștere salarială, și se pare, că nici în acest an veniturile profesorilor arădeni nu vor crește de la 1 septembrie 2021,  așa cum era programat.  

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a legat creșterea salariilor profesorilor de viitoarea lege a educației, care ar trebui să rezulte din consultări pe marginea proiectului România Educată. “Pentru o educație de calitate, e necesară implementarea unor mecanisme care să facă atractivă profesia de dascăl. Aceste mecanisme vor face parte din noul set legislativ care urmează proiectului România Educată, care are ca prim termen 1 august – constituirea grupului de lucru interministerial, apoi 10 septembrie – planul de implementare, apoi 1 octombrie – un pachet legislativ din care vor trebui să facă parte și măsuri de susținere a atractivității carierei didactice. Creșteri salariale care să se facă în funcție de performanță și, de asemenea, pentru a susține echitatea. Mă refer îndeosebi la sistemul de salarizare și de finanțare a școlilor în mediul rural”, a declarat Cîmpeanu la Digi24.

Întrebat când să spere profesorii la un ban în plus la salariu: “Pachetul legislativ are ca termen asumat prin memorandum în guvern data de 1 octombrie, e o dată extrem de ambițioasă, dată la care vor fi cunoscute aceste propuneri de mecanisme inclusiv din perspectiva creșterilor salariale. Aceste propuneri vor fi lansate în consultare publică și politică și, în măsura în care se va ajunge la un numitor comun, ceea ce e tot ce ne dorim, vor face obiectul unei legi a educației, lege care să prevadă inclusiv această salarizare atractivă pentru acei dascăli care își aduc contribuția la îmbunătățirea și transformarea sistemului românesc al educației”, a mai spus ministrul la postul Tv menționat.

 

„Este nevoie de resurse inclusiv pentru motivarea personalului didactic și aceste resurse trebuie să fie alocate acolo unde trebuie, inclusiv pentru salarizare. Criteriile de performanță care vor face diferența între salariul unui profesor și salariul altui profesor vor face parte din pachetul legislativ la care lucrăm, știți foarte bine termenele, 1 august, 10 septembrie, 1 octombrie, deci se va întâmpla și acest lucru”, a adăugat ministrul.

Creșterea salarială prevăzută pentru acum un an și amânată era de 16%.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.