Profesorii arădeni, purtați de la ,,Ana la Caiafa” pentru vaccinul anti-Covid

0
366

S-a tot spus că profesorii au prioritate la vaccinare în toată această perioadă. Numai că, multe cadre didactice au întâmpinat dificultăți în această privință. Sindicatul Democratic Învățământ Arad exprimă nemulțumirea unor cadre didactice din învățământul arădean care au întâmpinat dificultăți privind vaccinarea împotriva COVID-19, din cauza nerespectării programării făcute încă din luna ianuarie pe platforma ROVACCINARE, pentru începutul lunii martie.

Câteva zeci de profesori arădeni, sunt revoltați pentru faptul că nu au acces la vaccinul Pfizer BioNTech pentru care s-au programat și că urmează să fie vaccinați cu AstraZeneca. Unii au fost anunțați cu o zi înainte de data programată pentru vaccinare că sunt reprogramați pentru o dată ulterioară, alţii s-au prezentat la data programată în centrul de vaccinare, dar spre uimirea lor li s-a spus că nu pot fi vaccinați din cauză că au fost reprogramați, fără acordul lor, într-un alt centru de vaccinare. Prin reprogramare au constatat că rapelul este la începutul lunii mai, ceea ce denotă faptul că deși erau programați pentru vaccinare cu Pfizer BioNTech, vaccinul pe care îl vor primi este AstraZeneca. Din cauza reprogramării multe cadre didactice au renunţat la vaccinare.

,,Considerăm că salariații din învățământul preuniversitar fac parte dintr-un domeniu prioritar de activitate şi că prevenirea şi combaterea riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2

ar trebui să reprezinte o atenție sporită din partea autorităților. Nu putem fi de acord cu acest

tratament inechitabil față de salariații din educație, având în vedere gradul mare de risc la care sunt

supuşi atât ei, cât şi elevii de la clasele la care predau. Ne întrebăm, pe bună dreptate, dacă

educația mai este cu adevărat domeniu prioritar, iar profesia de dascăl mai este respectată

de către autorități?, afirmă profesor Dănuț Ieneșescu, președinte al SDI Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.