Profesorii arădeni se pot aștepta la reduceri salariale: s-a hotărât tăierea sporurilor

0
368

De câteva zile se pregătește scăderea salariilor profesorilor. Se pare că, profesorii arădeni vor avea parte de salarii diminuate, prin limitarea sporurilor acordate bugetarilor. Sporuri precum cel ,,pentru antenă”, sau cel pentru ,,solicitare neuropsihică” sunt catalogate ca fiind ,,exagerate”, potrivit unui document înaintat la minister.

Măsurile sunt prevăzute într-un document depus deja spre aprobare în care sunt prevăzute eliminările sporurilor.

Președinte Alma Mater , Anton Hadăr, a catalogat măsura ca fiind o problemă majoră.  
,,Sporurile se cuvin oamenilor, sunt meritate, cuvenite pentru ceea ce fac. Lucrează în zone izolate, cu copii cu nevoi speciale.
Am avut o discuție cu doamna Turcan și a zis că vrea să facă o lege a salarizării unitare”,
precizează acesta, pentru comentator.ro. Diminuarea, se pare, că  s-ar face în medie cu 20%. Reprezentanți din cadrul ministerului spun,  că măsura ar fi utilă pentru reducerea deficitului bugetar. 

„Trebuie un deficit de sub 7% anul viitor. Chiar dacă se va realiza acest lucru, rămâne de văzut cum se va putea face reducerea la sub 3% până în 2024, care este an electoral și știm ce se întâmplă în România în anii electorali. O soluție ar fi săptămâna de lucru de patru zile pentru bugetari cu o reducere de o cincime a salariului. Măcar așa s-ar ajunge la un cvasi-echilibru între salariile din sectorul bugetar și cele din mediul privat„, a declarat Valentin Lazea, în cadrul unei videoconferinţe. 

,,Efectele crizei financiare care urmează s-ar putea răsfrânge și asupra salariaților de la stat, implicit asupra celor din învatamant”, a afirmat Florin Cîțu. În opinia sa, costul actualei crize trebuie suportat de toată lumea.

Așadar, dascălii arădeni se pot aștepta la o diminuare salarială în perioada următoare, dacă acest document va fi aprobat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.