Învățătorii și profesorii de la ciclul primar vor fi plătiți în funcție de rezultatele obținute de copii la evaluările anuale, despre care am scris într-un număr anterior al ziarului nostru. Această măsură  este cuprinsă în programul ,,România Educată” și se va aplica se pare din toamnă.

Am vorbit cu câteva cadre didactice, care nu sunt de acord cu această măsură legislativă. Mulți spun că au în clasă copii cu diferite probleme de sănătate, cu care trebuie să muncească în plus, acești copii nu vor avea niciodată performanțe, spun cadrele didactice, dar munca cu acești elevi este deosebită în condițiile în care în școli există foarte puțini profesori de sprijin. ,, Dacă un un profesor de școală primară are în clasă doi sau trei copii cu Cerințe Educaționale Speciale, iar clasa nu va avea așa zisa performanță, ce se întâmplă cu noi?”, spune o învățătoare. ,,Vom fi  scoşi din învăţământ?” , se întreabă aceasta.

Unii dascăli sunt speriați deoarece, spun ei, interesul pentru școală este tot mai scăzut din partea elevilor, și în mare parte, pentru rezultatele proaste ale copiilor se dă vina pe profesori „ În general aceste testări nu se trec în catalog. De aceea elevii nu le dau mare importanță. Și din acest motiv multe dintre rezultate sunt slabe. Ar trebui făcute schimbări și în acest sens. Nu doar să li se impună profesorilor reguli aberante și apoi să fim puși la zid”, spune o profesoară cu mâhnire.

 

Recomandările redacției