Profesorii care obțin venituri din meditații trebuie să platească impozit

0
792

Profesorii arădeni care obțin venituri din meditații trebuie să depună Declarația unică și să plătească impozit, atentioneaza ANAF într-un comunicat, conform contabilul.ro.

Instituția subliniază că „persoanele fizice care realizează venituri din meditatii au obligația de a se inregistra fiscal și de a indeplini obligațiile declarative și de plata, în condițiile legii.”

Așadar, pentru a-și întări afirmația, Fiscul a prezentat și baza legala. „Veniturile din meditatii se încadrează în  categoria veniturilor din activități independente, fiind reglementate de prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (Titlul IV – Capitolul II).”

Astfel că profesorii  care realizeaza venituri din meditații au obligația de a se înregistra fiscal la Registrul Comerțului, de a depune la organul fiscal Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).

Declaratia unică trebuie depusă in termen de 30 de zile de la data începerii activități. Pentru început, în formular trebuie declarate veniturile estimate. Definitivarea impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii, datorate în funcție de situația fiscală concretă, se va realiza în anul fiscal următor, pană la termenul limită de depunere a declarației, conform sursei citate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.