Profesorii de fizică din Arad vor să schimbe percepţia despre această disciplină

1
202

fizicaMajoritatea elevilor din România consideră fizica una dintre cele mai grele materii din şcoală şi foarte puţini dintre aceştia spun că o înţeleg sau că învaţă cu plăcere la orele de fizică. Pentru a schimba această situaţie, 125 de profesori din Arad, aproximativ 90% din numărul total al profesorilor de fizică din judeţ, s-au alăturat unui proiect pilot care îşi propune să schimbe modul în care este predată fizica în şcolile din România.

Societatea Română de Fizică vă invită la o discuţie despre reforma predării fizicii în învăţământul preuniversitar miercuri, 26 februarie, începând cu ora 11.00, la Colegiul Naţional Vasile Goldiş. Vă vom prezenta rezultatele obţinute de elevii şi profesorii din Piatra Neamţ implicaţi în proiect, metodele folosite, precum şi detalii despre etapele viitoare.

La eveniment vor participa Adriana Niculae – coordonator de proiect, Ioan Stan – inspector de specialitate, Simona Crâsnic – inspector şi formator în cadrul proiectului, precum şi Doina Lazar şi Petronela Ioja – profesoare la Colegiul National Vasile Goldis ce au aplicat metodele inovatoare de predare a fizicii în timpul orelor de curs.

Proiectul Reforma predării fizicii în învăţământul preuniversitar, implementat în opt judeţe, este finanţat de Romanian – American Foundation.

Societatea Română de Fizică (SRF) este o organizaţie apolitică, non-profit care strânge laolaltă cercetători şi profesori de fizică. SRF se doreşte a fi un factor dinamic în promovarea gândirii creative și a ideilor noi pentru dezvoltarea ştiinţei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.