eleve2 Eleve1Chiar dacă „ultimul clopoţel” a su­nat cam de mult, pentru elevii şi profesorii lipovani momentele emoționante ale finalului de an școlar s-au reluat recent, când reprezentanţii Primăriei şi Consiliului Local Lipova au vrut să evidențieze festiv rezultatele anului şcolar încheiat: 2012-2013. Nu putea fi ignorat de către reprezentanții administra­ției locale aspectul că și pe parcursul acestui an școlar s-au înregistrat rezultate foarte bune – atât în activitatea elevilor cât şi în cea a profesorilor coordonatori care i-au îndrumat şi le-au fost alături copiilor, ca de altfel în toţi anii precedenţi.
Prin urmare, de „Ziua Învăţătorului”, ca prețuire a activităţilor notabile pe care atât elevii cât şi profesorii le-au desfăşurat, reprezentanţii administra­ţiei locale au organizat un eveniment special dedicat cadrelor didactice şi ele­vilor de la cele două licee lipovane.
Evenimentul a constat într-o festivi­tate de premiere a elevilor dar şi a profesorilor care prin efortul lor conjugat au reușit în anul şcolar încheiat rezultate frumoase ce au ridicat imaginea şcolii, a artei şi educaţiei din oraş. Au fost evidențiaţi, de asemenea, şi profesorii care şi-au încheiat activitatea didactică şi pentru care acest an şcolar a fost ultimul an la catedră.
Frumoasa festivitate a avut loc vineri, 12 iulie, în Sala Festivă din cadrul Primăriei Oraşului Lipova începând cu ora 11:00. Au fost prezenți reprezentanţii celor două licee lipovane – „Atanasie Marienescu” şi „Sever Bocu”- care au fost întâmpinaţi de primarul Mircea Jichici, Adela Popescu – consilier în cabinetul primarului,  consilierii locali Ioan Bogoş și Ioan Herrling.
Întrunirea a fost deschisă de primarul Mircea Jichici care a adresat câteva cuvinte elevilor şi profesorilor prezenţi în sală.
„Pentru activitatea şi rezultatele extraordinare obţinute vă adresăm și vă spunem că meritați res­pect şi recunoştinţă. Mulţumiri speciale și felicitări li se cuvin și    doamnelor profesoare care şi-au dedicat până acum, toată viaţa, catedrei şi au ajuns, după atât de mulţi ani, în acest an şcolar, la finalul activităţii lor didactice“ – a subliniat edilul Lipovan.
Acestui moment special i-a urmat momentul emoționant al înmânării diplomelor de merit şi de excelenţă elevilor şi profesorilor – ultimii fiind recompensaţi şi cu un premiu în bani.
În semn de recunoştinţă și prețuire pentru întreaga activitate didactică pe care au desfăşurat-o de-a lungul anilor şi cu care au ajuns la final în acest an au fost premiate și profesoarele care au predat de-a lungul anilor la catedrele celor două licee lipovane: Mariana Ciocmărean, Florica Husec, Ştefania Buhuş, Gina Chiţă.
De asemenea, au primit diplome şi mulţumiri speciale şi Ileana Pantea – director educativ la Liceul „A. Marienescu” (îndrumare diverse activităţi educative), Lucian Donţu – director adjunct Liceul „A. Marienescu” (îndrumare ativi­tăţi şi competiţii sportive) şi profesor Camelia Iordache – Clubul Copiilor și Elevilor Lipova (coordoanare activităţi cultural-artistice, coordonator Cercul Atelierul Fanteziei), aceştia fiind recompensaţi pentru rezultatele frumoase pe care le-au avut alături de elevii lor.
Au fost premiaţi, de asemenea, și cinci dintre cei mai merituoși elevi ai oraşului care, pe lângă rezultatele extraordinare la învăţătură, au avut şi o bogată activitate extraşcolară, tot cu rezultate bune, pe tot parcursul anului şcolar 2012-2013: Alexandra Bursuc, Diana Alexe, Anamaria Tămâian, Bianca Venin şi Georgiana Bulza. Elevele fac parte din Cercul Atelierul Fanteziei din cadrul Clubului Copiilor şi Elevilor Lipova.
Impresionanta festivitate a fost deosebit de frumoasă și cu o mare încărcătură emoţională pentru toţi cei prezenţi, în special pentru profesoarele care au încheiat ultimul an școlar al carierei lor de cadre didactice.

Recomandările redacției