Profesorii şi elevii lipovani, omagiați de administrația orașului de „Ziua Învăţătorului”

0
503

eleve2 Eleve1Chiar dacă „ultimul clopoţel” a su­nat cam de mult, pentru elevii şi profesorii lipovani momentele emoționante ale finalului de an școlar s-au reluat recent, când reprezentanţii Primăriei şi Consiliului Local Lipova au vrut să evidențieze festiv rezultatele anului şcolar încheiat: 2012-2013. Nu putea fi ignorat de către reprezentanții administra­ției locale aspectul că și pe parcursul acestui an școlar s-au înregistrat rezultate foarte bune – atât în activitatea elevilor cât şi în cea a profesorilor coordonatori care i-au îndrumat şi le-au fost alături copiilor, ca de altfel în toţi anii precedenţi.
Prin urmare, de „Ziua Învăţătorului”, ca prețuire a activităţilor notabile pe care atât elevii cât şi profesorii le-au desfăşurat, reprezentanţii administra­ţiei locale au organizat un eveniment special dedicat cadrelor didactice şi ele­vilor de la cele două licee lipovane.
Evenimentul a constat într-o festivi­tate de premiere a elevilor dar şi a profesorilor care prin efortul lor conjugat au reușit în anul şcolar încheiat rezultate frumoase ce au ridicat imaginea şcolii, a artei şi educaţiei din oraş. Au fost evidențiaţi, de asemenea, şi profesorii care şi-au încheiat activitatea didactică şi pentru care acest an şcolar a fost ultimul an la catedră.
Frumoasa festivitate a avut loc vineri, 12 iulie, în Sala Festivă din cadrul Primăriei Oraşului Lipova începând cu ora 11:00. Au fost prezenți reprezentanţii celor două licee lipovane – „Atanasie Marienescu” şi „Sever Bocu”- care au fost întâmpinaţi de primarul Mircea Jichici, Adela Popescu – consilier în cabinetul primarului,  consilierii locali Ioan Bogoş și Ioan Herrling.
Întrunirea a fost deschisă de primarul Mircea Jichici care a adresat câteva cuvinte elevilor şi profesorilor prezenţi în sală.
„Pentru activitatea şi rezultatele extraordinare obţinute vă adresăm și vă spunem că meritați res­pect şi recunoştinţă. Mulţumiri speciale și felicitări li se cuvin și    doamnelor profesoare care şi-au dedicat până acum, toată viaţa, catedrei şi au ajuns, după atât de mulţi ani, în acest an şcolar, la finalul activităţii lor didactice“ – a subliniat edilul Lipovan.
Acestui moment special i-a urmat momentul emoționant al înmânării diplomelor de merit şi de excelenţă elevilor şi profesorilor – ultimii fiind recompensaţi şi cu un premiu în bani.
În semn de recunoştinţă și prețuire pentru întreaga activitate didactică pe care au desfăşurat-o de-a lungul anilor şi cu care au ajuns la final în acest an au fost premiate și profesoarele care au predat de-a lungul anilor la catedrele celor două licee lipovane: Mariana Ciocmărean, Florica Husec, Ştefania Buhuş, Gina Chiţă.
De asemenea, au primit diplome şi mulţumiri speciale şi Ileana Pantea – director educativ la Liceul „A. Marienescu” (îndrumare diverse activităţi educative), Lucian Donţu – director adjunct Liceul „A. Marienescu” (îndrumare ativi­tăţi şi competiţii sportive) şi profesor Camelia Iordache – Clubul Copiilor și Elevilor Lipova (coordoanare activităţi cultural-artistice, coordonator Cercul Atelierul Fanteziei), aceştia fiind recompensaţi pentru rezultatele frumoase pe care le-au avut alături de elevii lor.
Au fost premiaţi, de asemenea, și cinci dintre cei mai merituoși elevi ai oraşului care, pe lângă rezultatele extraordinare la învăţătură, au avut şi o bogată activitate extraşcolară, tot cu rezultate bune, pe tot parcursul anului şcolar 2012-2013: Alexandra Bursuc, Diana Alexe, Anamaria Tămâian, Bianca Venin şi Georgiana Bulza. Elevele fac parte din Cercul Atelierul Fanteziei din cadrul Clubului Copiilor şi Elevilor Lipova.
Impresionanta festivitate a fost deosebit de frumoasă și cu o mare încărcătură emoţională pentru toţi cei prezenţi, în special pentru profesoarele care au încheiat ultimul an școlar al carierei lor de cadre didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.