Profilerul FBI Mihaela Brooks își dă cu părerea despre ADN-ul găsit pe bombă și despre rolul amantei în povestea afaceristului Ioan Crișan

0
37402

Profilerul FBI Mihaela Brooks consideră că „cel care a fabricat bomba este un profesionist” și „fiecare țară are specialiști pe acest domeniu”, potrivit dcnews.ro.

Profilerul FBI a mai spus că „pentru o grupare de crimă organizată, nicio sumă nu este prea mare pentru punerea la cale a unei asemenea operațiuni. Prețul unor dispozitive diferă în funcție de cantitatea și complexitatea lor, iar suma este aproape infimă.”

Mihaela Brooks a atras apoi atenția că „familia victimei poate fi și ea țintă” și că „nu putem elimia nicio variantă.”

De asemenea, profilerul FBI a amintit de zvonurile din presă potrivit cărora afaceristului Ioan Crișan i-au fost furați 100.000 de euro.

„Se spune că i-au fost furați 100.000 de euro cash. Cum de nu a reclamat el la poliție acest furt, dar în presă se știe”, a adăugat ea.

Cum a aflat amanta?

În ceea ce privește ADN-ul care există pe bombă, profilerul FBI Mihaela Brooks a precizat că „poate să fie și a celui care a fabricat bomba, dar și al celui care a plasat-o sub scaun. Acum, având ADN-ul de pe bombă, eu aș lua și ADN-ul celor care urmăreau ancheta de la fața locului ca să afle informații. Ca măsură pentru a elimina anumiți oameni din anchetă.”

Cât despre amanta lui Ioan Crișan, Mihaela Brooks a avut o primă întrebare: „Cum a aflat?”.

Întrebată la cine s-ar duce pentru a afla mai multe despre Ioan Crișan, Mihaela Brooks a răspuns ferm: „La amantă”, ea fiind și contabila, știind și problemele economice ale firmelor.

Mihaela Brooks vede cel mult doi complici la fața locului asasinatului. Aceasta subliniază că se poate verifica când a vorbit ultima dată Ioan Crișan cu amanta, dar și cu soția și ridică un mare semn de întrebare: „De ce prietenul lui Ioan Crișan a sunat amanta și nu soția? Și unde e prietenul, după explozie?”.

„Ca posibil informator, felul în care a fost omorât e prea mult. Aș merge pe altă variantă”, a mai spus profilerul Mihaela Brooks, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.