Profitul net al companiei americane Coca Cola Co a scăzut în primul trimestru din 2013 la 1,75 miliarde de dolari, sau 39 cenţi pe acţiune, de la 2,05 miliarde de dolari, sau 45 cenţi pe acţiune, în perioada similară din 2012, transmite Reuters.

Veniturile producătorului de băuturi răcoritoare au scăzut în primele trei luni din acest an cu 1%, la 11,04 miliarde de dolari, de la 11,14 miliarde de euro în perioada similară din 2012. Vânzările după volum au crescut cu 4% în primul trimestru din 2013. După regiuni, vânzările au urcat cu 1% în America de Nord, cu 4% în America latină, cu 3% în regiunea Pacific şi cu 15% în Eurasia şi Africa. Nu s-a înregistrat creştere în Europa.

De asemenea Coca Cola Co a anunţat vânzarea unor domenii de activitate deţinute de sistemul său propriu de îmbuteliere către cinci companii, termenii financiari ai acordului nefiind daţi publicităţii.

În predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a bursei de la New York, acţiunile Coca Cola au crescut cu 5,2%, la 42,18 dolari.

Coca-Cola deţine în România trei fabrici – la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei, precum şi şapte depozite localizate la Ploieşti, Vatra Dornei, Timişoara, Bucureşti, Iaşi, Oradea, Braşov. Totodată, compania are şapte centre de distribuţie în ţară.

 

Recomandările redacției