Parlamentul a adoptat legea prin care operatorii economici care investesc profitul în burse şi activităţi profesionale pentru tinerii din cadrul învăţământului profesional dual beneficiază de scăderea impozitului, arată un comunicat de presă al formaţiunii.
Proiectul va merge la promulgare. Facilitățile prevăzute sunt: profitul investit nu va mai fi impozitat, cheltuielile privind bursele profesionale de minim 200 lei, sumă egală cu suma bursei garantate de stat, se vor scădea din profit în vederea calculării bazei de impozitare.
De asemenea, agenţii economici, microîntreprinderile care acordă burse elevilor din sistemul profesional dual scad sumele din impozitul pe venit până la nivelul valorii de 20%.
„Azi am reuşit să atingem funcţia economică a educaţiei pentru obiective importante cum ar fi scăderea abandonului şcolar în mediile vulne­rabile, diminuarea ratei şomajului, a fenomenului imigraţiei concomitent cu încurajare parteneriatului între şcoală şi operatorii economici dar şi a profesionalizarii resursei umane în acord cu cerinţele actuale ale pieţei muncii din România”, s-a spus în nota de fundamentare a proiectului. Acesta a fost adoptat cu 219 de voturi „pentru” şi o abţinere.
Se consideră că este o soluţie concretă pentru eradicarea abandonului şcolar şi încurajarea inserţiei tinerilor pe piaţa muncii.
(sursa: news.ro)

Recomandările redacției