Ziua de Crăciun a fost marcată așa cum se cuvine la Luncșoara, sat care aparține din punct de vedere administrativ de comuna Hălmăgel. Asta, în condițiile în care Căminul Cultural a găzduit un spectacol susținut de copiii din sat, din care nu au lipsit colindele strămoșești, obiceiurile populare și scenetele.
Trebuie spus că organizatorul acestui eveniment a fost preotul paroh din Luncșoara, părintele Cătălin Tulcan, un preot tânăr, cu multă energie și ambiție, după cum este catalogat de enoriași.
Printre cei care au mers să vadă spectacolul susținut de cei mici s-au numărat Mihaela Banci, primarul comunei Hălmăgel, prof. Ana Maria Ilisia, directoarea școlii coordonatoare din Hălmăgel și învățătoarea Marinela Tat, care au venit, la rândul lor, îmbrăcate în costume populare.
De altfel, sala de spectacole a Căminului Cultural Lunșoara a fost arhi­- plină, sătenii mergând cu mic cu mare să-i vadă pe micii artiști. La final, copiii din sat au primit pachete cu dulciuri.
Trebuie spus că atât primarul Mihaela Banci, cât și prof. Ana Maria Ilisia, directoarea școlii coordonatoare din Hălmă­- gel au promis că vor fi și pe viitor alături de părintele Cătălin Tulcan, ori de câte ori va organiza un eveniment pentru comunitate. La rândul său părintele Tulcan le-a mul­țumit celor prezenți în sală pentru că au participat la spectacol, după care a cântat el însuși o colindă de suflet, după cum avea să ne mărturisească.

Recomandările redacției