Hotelul „Parc” din Moneasa e de duminică seara gazda divizionarei a treia, CS Ineu. Cei 25 de fotbaliști au demarat treaba de la primele ore ale dimineții de luni cu o alergare de înviorare de o jumătate de oră, la un puls de 140 de bătăi ale inimii pe minut. Înviorarea e obligatorie în fiecare zi a săptămânii până sâmbătă, când zărăn­- danii încheie cantonamentul.
În programul gândit de Cristian Sculici și Costel Filipaș, ședința de pregătire de la ora 10,30 se consumă pe terenul de fotbal din stațiune. Stratul de zăpadă le permite antrenorilor să-și atingă scopul prin diferite exerciții cu mingea. Fie că vorbim des­pre jocuri tematice, finalizare sau faze fixe, jucătorii răspund bine. Portarii Mitrea, Pușcaș și Tulcan au „regim” special cu Florin Rusu la comandă.
După masa de prânz, se așterne liniștea la etajul ineuanilor până la ora 16, când începe ce-l de-al treilea antrenament al zilei și cel mai solicitant. Bier și colegii săi „înghit” 10 kilometri sub formă de bucăți (500, 1.000, 1.500 și 2.000 de metri), câteodată panta ridicând și mai mult gradul de dificultate al alergărilor.  Mai e timp și de forță la cele zece „ateliere” amenajate la sala de la parterul Hotelului Parc. Pe la ora 18, zărăndanii au în sfârșit un mic moment de relax la saună, bazin și jacuzzi. În fine, o oră mai târziu, Sculici și Filipaș trec la tabla cu magneți sau dau drumul proiectorului pentru o ședință tehnico-tactică.
Cina e servită la ora 20, timpul liber comprimându-se rapid și asta pentru că jucătorii cad lați de oboseală în jurul orei 22,30. „Până acum, totul decurge normal, suntem chiar mulțumiți de cum răspund toți jucătorii. Nu avem probleme medicale sau de altă natură, condițiile de lucru și recuperare sunt excelente”, ne-a mărturisit Costel Filipaș.
În această dimineață, pentru câteva ore Ineul părăsește Moneasa cu direcția Salonta. Pe unul dintre terenurile sintetice ale orașului bihorean, „alb-albaștrii” joacă un meci amical împotriva celor de la Luceafărul Oradea.

Recomandările redacției