Programul din acest an dedicat Zilei Naționale se va desfășura în acest an în două locații. Este vorba despre Parcul „Mihai Eminescu”, la Crucea Martirilor și cimitirul Eternitatea, la Mormintele celor Trei Corifei ai Marii Uniri, Ștefan Cicio-Pop, Vasile Goldiș și Ioan Suciu.

Primul program va începe în Parcul „Mihai Eminescu” la ora 10 cu intonarea Imnului Național, iar mai apoi de la 10:05 va avea loc slujba de binecuvântare oficiată de reprezentanții Arhiepiscopiei Aradului. Iar în încheiere de la ora 10:15 va avea loc depunerea coroanelor de flori la monumentul „Crucea Eroilor”.

A doua ceremonie va avea loc la cimitirul Eternitatea, la Mormintele celor Trei Corifei ai Marii Uniri, Ștefan Cicio-Pop, Vasile Goldiș și Ioan Suciu. Aici, începând cu ora 11:30 se va intona Imnului Național, iar mai apoi de la 11:35 va avea loc slujba de pomenire a corifeilor Marii Uniri, oficializată de reprezentanții Arhiepiscopiei Aradului. Iar în încheiere de la ora 11:45 va avea loc depunerea coroanelor de flori la mormintele corifeilor.

De menționat este că în acest an ceremoniile se vor desfășura cu respectarea normelor sanitare de protecție împotriva coronavirus.

Recomandările redacției