În acest an programul dedicat Zilei Naționale se va desfășura în două locații din municipiu. Mai exact în Parcul „Mihai Eminescu”, la Crucea Martirilor și cimitirul Eternitatea, la Mormintele celor Trei Corifei ai Marii Uniri, Ștefan Cicio-Pop, Vasile Goldiș și Ioan Suciu.

Începând cu ora 10 va avea loc intonarea Imnului Național, în Parcul „Mihai Eminescu”, la Crucea Martirilor, iar mai apoi de la 10:05 va avea loc slujba de binecuvântare oficiată de reprezentanții Arhiepiscopiei Aradului. În încheiere de la ora 10:15 va avea loc depunerea coroanelor de flori la monumentul „Crucea Eroilor”.

A doua ceremonie va avea loc la cimitirul Eternitatea, la Mormintele celor Trei Corifei ai Marii Uniri, Ștefan Cicio-Pop, Vasile Goldiș și Ioan Suciu. Aici, începând cu ora 11:30 se va intona Imnului Național, iar mai apoi de la 11:35 va avea loc slujba de pomenire a corifeilor Marii Uniri, oficializată de reprezentanții Arhiepiscopiei Aradului. Iar în încheiere de la ora 11:45 va avea loc depunerea coroanelor de flori la mormintele corifeilor.

Prefectura precizează că „evenimentele se vor desfășura cu respectarea prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Recomandările redacției