primaDupă cum am anunţat, pe parcursul lunii ianuarie, la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad se desfăşoară „Lună plină de teatru”. În cadrul acestui program se vor juca nu mai puţin de 19 reprezentaţii cu o frecvenţă mai mare decât în mod obişnuit şi la un preţ special – cinci lei biletul.
„Lună plină de teatru” a debutat în data de 3 ianuarie 2013, cu spectacolul „Blessed”, de Simona Vintilă, iar de atunci şi până azi au fost prezentate publicului încă trei producţii din actualul repertoriu:  „Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov, regia – Florin Covalciuc, „Amoc” după Stefan Zweig, regia – Alexander Hausvater şi „Cu sufletul nu-i de glumit” după Dimitre Dinev, regia – Cristian Nedea.
„Fiecare reprezentaţie a um­plut până la refuz sălile de spec­tacol, arădenii răspunzând extra­- ordinar la oferta lansată de tea­trul nostru, ofertă care presupune accesul în baza unui bilet ce costă doar cinci lei!”, a declarat Mihaela Balint, purtător de cuvânt al Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad.
„Faţă de o perioadă obişnuită, în ianuarie 2013, au fost programate spectacole în zilele de marţi, joi, sâmbătă şi duminică, iar în două din cele patru duminici se vor juca chiar două reprezentaţii pe zi, una de la orele 16 şi una de la orele 19, în sala Studio, respectiv sala mare”, a mai spus Mihaela Balint.
Reprezentanţii instituţiei teatrale n-au dat publicităţii încă o cifră exactă a biletelor vândute până la această oră, dar urmează să ne informeze referitor la acest subiect până la mijlocul lunii ianuarie şi, bineînţeles la finalul programului. „Mai trebuie precizat faptul că la unele spectacole biletele se epu­izează din primele ore ale dimi­neţii, aşa că îi sfătuim pe cei care doresc să vină la teatru să îşi achiziţioneze din timp bilete”, a ţinut să precizeze purtătorul de cuvânt al instituţiei.
În următoarele zile în cadrul programului „Lună plină de teatru” se vor mai juca spectacolele „Tillsonburg” de Malachy McKenna, în regia lui Jimmy Fay, „Totul despre femei” de Miro Gavran, regia – Felix Crainicu, „Al tău vechi, Caragiale!”, regia – Valentin Voicilă şi „Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca, regia – Mihai Măniuţiu.
„Lună plină de teatru” este un program al Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad prin care se doreşte atragerea spre cultură a celor care nu frecventează în mod obişnuit sala de spectacol. Se urmăreşte, de asemenea, facilitarea accesului la teatrul de calitate al tuturor categoriilor sociale. Vor avea loc 19 reprezentaţii, preţul rămânând acelaşi, 5 lei biletul, pe toată durata şi indiferent de tipul spectacolului.

Recomandările redacției