Programul „Mierea în școli” va fi pus în practică în sfârșit, de anul viitor

0
657

În prezent se lucreaza la introducerea unui sistem de hologra­me pe borcanele de miere pentru a dovedi calitatea si trasabilitatea produselor românești, ca în cazul vinurilor.
Programul „Mierea în școli” va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019, ceea ce înseamna ca 1,4 milioane de copii vor primi un borcan de 350 de grame de miere polifloră, din producție internă, a anunțat, Daniel Dumitru Botănoiu, secretar de stat în Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
„Programul «Mierea în școli» este lege deja, dar mai trebuie făcute câteva amendamente. Ea va intra în vigoare la 1 ianua­rie 2019, odată cu noul buget. Este vorba de o alocare de 16 milioane de euro anual. Acel borcan de 350 de grame de miere polifloră din produc­ție românească internă va mer­ge către 1,4 milioane de copii, care vor avea astfel acces la miere. Vă mărturisesc că am văzut în teritoriu copii care, poate, nu au gustat niciodată și aici toți suntem datori să facem ceva, pentru că acel borcan de miere nu este nu­mai al lui, ci al familiei. Imaginați-vă ce se întamplă astăzi în România din punct de vedere al sănătății: zeci de kilograme de zahăr se consumă în România și doar zeci de grame consum de miere. Cred că trebuie să schimbăm această paradigmă, să mergem cu progra­me de informare și programe care să stimuleze consumul”, a susținut Daniel Botănoiu, la evenimentul organizat de Asociația Crescătorilor de Albine din România, cu ocazia aniversării a 60 de ani de existență.
În prezent se lucrează la introducerea unui sistem de hologra­me pe borcanele de miere pentru a dovedi calitatea și trasabilitatea produselor românrști, la fel ca în cazul vinurilor.
De menționat că, prin intermediul Programului National Apicol 2017 – 2019, apicultorii au la dispoziție fonduri în valoare de 97,62 milioane de lei, cu o alocare de 32,54 milioane de lei pentru fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.