Mai puțin de o lună ne desparte de noul sezon

Mai puțin de o lună ne desparte de noul sezon

Weekend-ul 16-17 august marchează reîntoarcerea echipelor din Liga a V-a pe arenele din județul Arad. Ultima Adunare Generală a Asociației Județene de Fotbal a optat pentru un sistem cu două serii a câte 16 echipe. Primele clasate promovează în Liga a IV-a, ultimele două retrogradează.

Seria A debutează sâmbătă, 1 august, cu trei meciuri. Atletico Arad – Voința Munar se joacă de la 11,00, iar Speranța Turnu – Cetate Săvîrșin și CS Glogovăț – Mureșul Zădăreni încep la 18,00. Duminică, tot de la 18,00, se joacă celelalte cinci confruntări: FC Zimandu Nou – Semlecana Semlac, AS Vinga – Înfrățirea Iratoșu, Foresta Oil Sp. German – AC Șagu, Olimpia Bîrzava – AS Alunișși Unirea Șeitin – Victoria Felnac.

Seria B are sâmbătă în program două meciuri: Podgoria Ghioroc – Avântul Tîrnova și Viitorul Satu Nou – Dacia Beliu. Duminică se desfășoară „grosul” etapei, adică Frontiera Pilu – Viitorul Șepreuș, Șoimii Șimand – Recolta Apateu, Șoimii II Pîncota – Cetate Dezna, Unirea Gurahonț – Steaua Grăniceri, Crișul Alb Buteni – Flacăra Țipar și Olimpia Bocsig – Vulturii Socodor. Ora e aceeași, 18,00.

Modificare la juniori

Ediția 2014-2015 vine cu o noutate. Obișnuitul campionat al Ligii a IV-a juniori (categoria A1, născuți în 1996 și mai tineri) e deschis acum și pentru grupările din eșaloanele inferioare. Deja 8 cluburi și-au manifestat intenția de a înscrie echipe, astfel că se vor forma două serii. Comisia de copii și juniori a transmis că 1 august e data limită pentru înscrieri. Celelalte categorii de vârstă pentru care AJF organizează competiții sunt juniori C (generațiile 2000-2001), juniori D (2002-2003) și juniori E (2004 și mai tineri).

Teste pentru observatori

Tot din partea AJF, secretarul general Vasile Rad a anunțat că observatorii de joc urmează să susțină testarea periodică. Examenul e programat pe 4 august, de la ora 17,00, la sediul AJF de la stadionul „Francisc Neuman”.

 

Recomandările redacției