Programul Rabla continuă: de vineri se pot cere vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete

0
207

Cei interesați pot cere voucherele din cadrul etapei a doua a Programului Rabla pentru electrocasnice, destinate achiziționării de televizoare, laptopuri și tablete, începând de mâine, 4 iunie. Voucherele din cadrul primei etape a programului, destinate achiziționării de mașini de spălat rufe sau vase și frigidere sau congelatoare, au fost rezervate integral în ziua deschiderii etapei. În cea de-a doua etapă a programului vor putea fi cerute vouchere cu valori cuprinse între 300 și 500 de lei, în funcție de categoria de electrocasnice vizată.

Cea de-a doua etapă ar trebui să se încheie pe 17 iunie, la ora 23:59.

Totuși, ținând cont de faptul că fondurile alocate primei etape s-au terminat în prima zi și astfel s-a și încheiat în ziua deschiderii, e de așteptat ca și a doua etapă să se încheie mai devreme decât data stabilită în mod oficial.

Ulterior, fie după epuizarea fondurilor alocate acestei etape, fie după încheierea ei la termenul stabilit, voucherele ce vor fi obținute vor trebui validate și activate și abia apoi vor putea fi folosite pentru a cumpăra electrocasnicele din magazine. Achiziționarea de noi electrocasnice se poate face în cel mult 15 zile de la validarea voucherelor.

Potrivit regulilor programului, pentru a putea folosi voucherul obținut trebuie predate electrocasnice uzate din aceeași categorie cu cea din care face parte cel ce urmează să fie cumpărat. Ca excepție de la regulă, în această etapă, pentru laptopuri și tablete se poate preda la schimb fie un calculator personal, compus din unitate centrală și monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepția laptopurilor și tabletelor vechi.

În rest, pentru celelalte electrocasnice trebuie predat un echipament uzat din aceeași categorie. Astfel, în cazul televizoarelor, regula se respectă, adică trebuie predat un televizor uzat, conform avocatnet.ro.

Amintim că, bugetul alocat în 2021 programului Rabla pentru electrocasnice este de 75 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.