A doua etapă de selecție a voucherelor din programul Rabla pentru Electrocasnice începe vineri, 3 decembrie, de la ora 10. Este vorba despre faza aferentă categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile și tabletele, a precizat Administrația Fondului pentru Mediu.

Potrivit News.ro, în contul de utilizator creat, persoanele fizice vor putea genera trei tipuri de vouchere:

  • 400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasa energetică G;
  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete.

A doua etapă este programată să se încheie la finalul zilei de 9 decembrie sau în momentul în care va fi epuizat bugetul de 14 milioane de lei. Spre exemplu, în prima etapă, cei 14 milioane de lei fuseseră epuizați în cinci minute, după emiterea a 35.000 de vouchere de câte 400 de lei.

„A doua etapă va include televizoarele, laptopurile și tablete. A treia se va referi la aparatele de aer condiționat, la aspiratoare și la mașinile de uscat rufe (…). Cel mai important lucru și cea mai importantă decizie luată în primăvară a fost această etapizare. (…) Programul a funcționat perfect, toată lumea care a aplicat a putut să își rezerve voucherele, am avut fonduri suficiente și nu s-a creat nici acea blocare care anul trecut, practic, a blocat sistemul complet”, declara ministrul Mediului, Tanczos Barna, la Știrile B1 TV.

Recomandările redacției