Progresul lui Oroian, confirmat și de Balint: „A venit cu atitudine bună din vacanță”

0
260

Fără doar și poate, utistul care a ieșit cel mai mult în evidență în amicalul cu Progresul Pecica (scor 5-1 pentru liderul ligii secunde) a fost Alex Oroian. Juniorul arădenilor a arătat destule lucruri bune și în stagiunea de toamnă, însă ultimele meciuri nu au fost tocmai reușite.
De altfel, după înfrângerea de la Călărași, Laszlo Balint și-a „urecheat” ușor „aripa” de 18 ani, care nu a avut tocmai atitudinea cores­punzătoare în repriza pe care a bifat-o la începutul lunii decembrie. După testul de sâmbătă, însă, tot tehnicianul „Bătrânei Doamne” a remarcat schimbarea în bine a fotablistului originar din Mediaș. „Alex Oroian a venit cu atitudine bună din vacanță și se antrenează foarte bine în această perioadă. Dar nu doar el trebuie să înțeleagă că suntem obligați să ne ridicăm nivelul și acesta a fost mesajul meu de la bun început pentru toată echipa, nu numai pentru el. Mă bucur că Alex înțelege acest lucru, mă bucur că înțelege că trebuie să muncească și să își pună calitățile în slujba echipei și astăzi a fost o evoluție bună. Din fericire pentru el și încununată cu reușite pe tabelă, dar să nu uităm că a făcut destul de bine ambele faze. Într-adevăr, sunt mulțumit de el astăzi, dar nu aș vrea să se culce pe o ureche, pentru că el are mult de muncă la toate aspectele. E și el conștient de acest lucru, însă, la cum s-a prezentat cel puțin în aceste două săptămâni de la reunire, pot spune că este pe un drum bun”, a punctat „principalul” arădenilor, care a dorit să remarce și prestația celorlalți juniori.
„Nu doar Alex Oroian a înțeles că așteptăm mai mult inclusiv de la toți juniorii, cu toate că toți au demonstrat deja o creștere în joc încă din prima parte a sezonului. Chiar dacă nu a avut realizările ofensive ale lui Alex Oroian, eu sunt mulțumit și de David Miculescu , care a făcut un efort bun, s-a zbătut mult în bandă și l-am văzut și în apărare, recuperând câteva baloane. Dar, repet, sunt destul de norocos ca antrenor când sunt pus în dificultate de juniorii noștri, în sensul în care cu toții se bat cu șanse egale pentru un tricou de titular”, a completat „Gyuszi” Balint.
Oroian a marcat trei goluri, contra pecicanilor, ultimul după o execuție de mare efect: „covrig” cu stângul la vinclul porții lui Iosub. Juniorul sibian e în curtea UTA-ei din iarna anului trecut, după ce trecuse și pe la puternica Academie a celor de la Arsenal Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.