Anul de excepție al fotbalului pecican a meritat un final pe măsură. Întreaga familie a Progresului a fost invitată la o masă festivă, ocazie cu care toți antrenorii clubului au fost recompensați pentru munca depusă. Aceștia și-au luat diplomele și pachetele pregătite de conducerea clubului din mâna primarului Petru Antal, care a ținut să remarce: „Încheiem un an istoric pentru sportul din orașul nostru. Am mai activat în Liga a III-a în urmă cu aproape 20 de ani, dar pe atunci echipa era finanțată de o societate pe jumătate privată, pe jumătate de stat, West Petromul. Acum, meritul pentru existența și performanțele foarte bine ale Progresului o au oamenii de afaceri din orașul nostru strânși în jurul lui Dorel Găvruță, dar și autoritățile locale. Adică fiecare pecican își aduce aportul la ceea ce înseamnă clubul astăzi. Iar lucrurile merg cât se poate de bine și nu numai la nivelul echipei de seniori, ci și la copii și juniori. Avem grupe la care se lucrează bine, cu tineri jucători din loca­litatea noastră sau împrejurimi”.
Rând pe rând, au fost premiați următorii tehnicieni: Cosmin Țălan (juniori născuți în anii 2011-2013), Dumitru Copil (juniori E ), Alexandru Szep și Tiberiu Barbu (juniori D) și Ioan Bănățan (juniori C și A), Dan Stupar, Ma­rius Grad și Dan Țapoș, de la prima echipă, nou promovată în Liga a III-a și ocupantă a locului 4 după prima parte a sezonului 2019-2020.
Una dintre diplome a fost scrisă pentru Marius „Mambo” Costea, responsabil cu activitatea echipei de Liga a VI-a. Din păcate, acesta a fost victimă în gravul accident produs, joi, pe Valea Mureșului și se află internat în spital. „Îi transmitem însănătoșire grabnică și-l așteptăm alături de noi”, a mai transmis Antal.
La un moment dat, jucătorii primei echipe au trecut și pe la „casierie” pentru ultimele salarii pe acest an, iar câțiva dintre eu au participat și la tradiționala tăiere de porc organizată de antrenorul Stupar.

Recomandările redacției