Proiect amânat: părinții nu primesc liber pentru copii, pe fond de școli închise

0
650

Închiderea unităților școlare pe fondul măsurilor anti coronavirus pune în dificultate familiile cu copii, cu atât mai mult cu cât măsura a fost luată repede. Drept urmare, la nivel central este dezbătut un proiect de lege care ar obliga patronii de firme să dea liber unuia dintre părinți, dacă se închid școlile.

Cu toate că, de miercuri școlile și grădinițele sunt închise, proiectul nu va fi pus în practică deocamdată, astfel că, părinții trebuie să găsească repede soluții pentru copiii care nu mai merg la cursuri sau grădiniță.

Deputaţii au amânat marţi dezbaterea proiectului de lege care ar obliga toţi angajatorii să acorde zile libere plătite unuia dintre părinţi. Conform proiectului, prevederea s-ar aplica părinţilor care au copii până în 12 ani, iar zilele libere ar putea fi acordate pe toată perioada în care autorităţile decretează închiderea şcolilor. Proiectul ar urma să oblige companiile private să-i plătească pe angajaţi din bugetul propriu, fără posibilitatea decontării acestor bani.

De reamintit că, luni, Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a luat decizia, luni seara, de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar în perioada 11 – 22 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.