Proiect care vizează introducerea oraşului Arad în rute cultural-europene

0
353

orasulMunicipiul Arad, în calitate de partener în cadrul proiectului  „My European City”, (Orașul meu european ) finanțat  prin Programul Europa pentru Cetățeni 2014-2020 a participat la conferința de lansare care s-a organizat la Szczecin (Polonia), împreună cu „Asociația Pro Urbe Arad”.
Delegația Aradului a avut-o în componență și pe eleva Simina Ureche din cadrul  Colegiului Națio­nal „Elena Ghiba Birta”, care a fost invitată în calitate de câștigătoare a concursului foto „Fotografii din orașul meu european”.
Proiectul are ca obiectiv realizarea unui parteneriat activ între societatea civilă, instituții și cetă­țeni pentru dezvoltarea valorilor comune ale Europei în beneficiul  tuturor cetățenilor.
Partenerii proiectului sunt Asociația Graine d`Europe din Nantes, Municipalitatea din Nottingham (Marea Britanie), Municipalitatea din Jelgava (Letonia), Incubatorul cultural din Szczecin (Polonia) Fundația Iaşi Capitală Culturală Europeană 2021, Asociația Genista din Zaragoza (Spania).
În cadrul proiectului, care se va implementa pe o perioadă de 24 de luni Aradul va fi introdus în rute culturale europene. Totodată, în cadrul proiectului se vor realiza releveele Bisericii Franciscane din Cetatea Aradului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.