Proiect de peste 200.000 de euro la „Francisc Neuman“

0
560

proiectDorinţa de a asigura o pregătire practică în concordanță cu cerințele standardelor  de pregătire profesională și a CDL-urilor,  experiența câștigată din derularea proiectelor anterioare Leonardo da Vinci IVT, motivează dorința de promovare a mobilității elevilor de la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” în scopul dezvoltării personale și a sporirii șanselor viitoare de ocupare a locurilor de muncă.
În parteneriat cu M.E.P Europrojects Granada, ca organizaţie intermediară în Spania și cu Colege Cambria din Wales – UK  derulăm pe o perioadă de doi ani proiectul Erasmus+ „Euro labor market”, în valoare totală de 225.204 euro.
Cele două fluxuri din UK  vor fi formate din 14 participanţi de la calificarea Coafor stilist.
Cele două fluxuri din Spania  vor fi formate din 26 participanţi repartizaţi astfel: şapte din domeniul pregătirii de bază comerţ, calificarea Tehnician în achiziţii şi contractări; cinci din domeniul pregătirii de bază industrie textilă şi pielărie, calificarea Tehnician designer vestimentar; 14 participanţi din dome­- niul pregătirii de bază estetica şi igiena corpului omenesc calificarea Coafor-stilist.
„Activitățile propuse în cadrul proiectului (6 ore/zi) au ca scop producerea unor efecte pozitive pe termen lung atât asupra participanților direcți la mobilitate cât și asupra instituției. Acestea constau în instruire practică în organizaţii dotate conform standardelor și cerințelor europene, pentru ca elevii să se familiarizeze cu aceste ce­rințe, făcându-le mai ușoară trecerea de la școală la viața activă; pe de altă parte, vor avea posibilitatea de a studia modul de organizare și funcționare a unor organizaţii de nivel european și astfel vor fi motivați pentru a încerca să-și inițieze propria afacere, pentru perfecționare personală; participanții din Wales vor petrece perioada mobilității într/o școală având posibilitatea să remarce și cultura organizațională. Acestora li se adaugă activități culturale și pedagogice“, a declarat prof. dr. Adina Avacovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.