Proiect european de 27.000 euro desfăşurat de către Liceul de Artă

0
510

La Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad s-a încheiat în anul acesta școlar al doilea proiect finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene. E vorba despre proiectul intitulat Noile Medii dintre Noi, derulat în cadrul Acțiunii-cheie 1: Mobilitatea persoanelor în scop educațional. Suma totală aprobată pentru acest proiect a fost de 27.010 euro, întregul program fiind administrat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP).
Proiectul a avut ca temă educația digitală și a sprijinit cei 13 profesori participanți în dezvoltarea competențelor de utilizare a aplicațiilor pentru dispozitive inteligente mobile, de integrare a rețelelor de tip „social media” în activitățile didactice, de utilizare a formatului și a tehnicilor video și de animație, în extinderea cunoștințelor cu privire la responsabilitate și securitate în domeniul on-line sau îmbună­- tățirea capacității de a pune în valoare resursele și alternativele de spațiu. În acest scop, profesorii înscriși (şapte cu specialitate artistică, şase de cultură generală) au participat – în funcție de opțiunea individuală – la unul din cele şase cursuri structurate, desfășurate la Barcelona (Spania), Graz (Austria), Joensuu (Finlanda), Rodos (Grecia), Pembroke (Malta), respectiv Berlin (Germania).
Câteva din aplicațiile încercate în timpul perioadei de mobilitate și la întoarcerea în țară pot fi accesate pe site-ul web al Colegiului: .
(A.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.