Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad participă la un proiect european pentru integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu probleme psihice.

Astfel, timp de trei zile, universitatea de stat arădeană găzduieşte întâlnirea partenerilor din cadrul proiectului „SPSM-Angajabilitate în Europa-Sănătate publică și sănătate mintală: nevoi urgente de formare, integrare socială, angajabilitate”. Este vorba de parteneri din patru ţări care lucrează împreună pentru a combate discriminarea și excluziunea socială, prin măsuri care să susţină şi să completeze strategiile naţionale şi politicile de ocupare a locurilor de muncă.

În momentul de faţă sunt prezenţi la Arad, la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială partenerii din Luxemburg (CRP Santé), Belgia (Article 23), Elveția (Trajets) şi Franța (Agapsy), România (UAV). Potrivit reprezentanţiilor UAV, timp de trei zile se vor face vizite la centre din cadrul DGASPC, DDAC, la agenţi economici care lucrează cu persoane defavorizate, vor participa la workshop-uri cu problematica proiectului şi vor încerca să definească măsuri privind îmbunătățirea practicilor de integrare socio-profesională a persoanelor care au dobândit o boală psihică pe parcursul vieții.

De menţionat că din partea sunt implicați prof.univ.dr. Gabriela Kelemen (coordonatorul proiectului), conf.univ.dr.Mihaela Gavrilă (coordonatorul științific), prof.univ.dr.Olga Moldovan, conf.univ.dr.Tiberiu Dughi și lector univ. dr. Camelia Bran.

 

Recomandările redacției