Proiect umanitar fără precedent pentru persoanele cu dizabilități din Arad. Persoanele care nu se pot deplsasa din cauza problemelor de sănătate ar urma să beneficieze de transport și chiar asistență în rezolvarea unor probleme.

La cantina Municipală din str. Bulevardul Revoluţiei nr. 93, duminică 19 mai va avea loc întâlnirea aniversară a Asociației pentru persoane cu dizabilități „Ridică-te și umblă” – filiala Arad, în cadrul căreia se va lansa proiectul: „Centru de mobilitate – taxi gratis” pentru municipiul Arad.

„Acest proiect va asista persoanele cu dizabilități care nu se pot deplasa și pe baza unei comenzi telefonice adresate coordonatorului de proiect, care este și șoferul mașinii adaptate, va prelua persoana cu limitări fizice și o va transporta la destinația solicitată, ajutând-o și reprezentând-o în diverse nevoi și în instituții. Tot la această întâlnire vom aniversa trei ani de la înființarea filialei, reamintind parcursul acestui program dedicat celor trei categorii de persoane cu probleme fizice: locomotori, nevăzători și hipoacuzici“, susțin reprezentanții asociației „Ridică-te și umblă”.

Asociația „Ridică-te și umblă” a fost înființată în anul 2010, 18 aprilie și are 27 de filiale în întreaga țară, cu peste 3.500 de beneficiari și cu peste 4.000 de voluntari.

Între proiectele notabile pe care asociația le-a dezvoltat se numără: taberele anuale de 7 zile care reunesc aproape 200 de participant,  concerte umanitare, excursii în țară și străinătate, furnizarea de cărucioare și alte material specific dizabilităților, integrarea persoanei cu dizabilități în spatiul muncii, consiliere în spitale oferită de persoane cu dizabilități, proiecte de conștientizare a elevilor din școli, sub titlul „Diferiți, dar egali” susținute de persoane cu dizabilități, activități sportive, Congresul internațional pentru persoane cu dizabilități, susținerea fundațiilor și a altor asociații pentru persoane cu dizabilități.

„Prin sublinierea valorii personale a persoanei cu dizabilități dorim să fundamentăm în societate o percepție corectă a persoanei cu limitățri fizice și să oferim un suport de afirmare a ei prin activități, proiecte și relații vitale“, mai adaugă cei de la asociația inițiatoare a proiectului. Vom reveni cu amănunte!

 

Recomandările redacției