O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, Preşedintele Universităţii şi Rector fondator, a primit, miercuri, 17.04.2013, la Casa Universitarilor din cadrul UVVG, vizita Excelenţei Sale Ioan Fodoreanu, Consul general al Consulatului General al României la Szeged (Ungaria) şi a d-nei consul Monica Radu.
Înalţii oaspeţi au vizitat Campusul Universitar „Vasile Goldiş”, Institutul de Ştiinţe ale Vieţii, Biblioteca Centrală Universitară şi Colecţia de Artă Doina şi Baruţu T. Arghezi.
Excelența Sa Ioan Fodoreanu, Consulul general al României la Szeged, ne-a declarat că este pentru prima dată în Arad, în ideea de a vizita Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”. „Am fost foarte impresionat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, în special de Campusul Universitar, unde se află și Centrul de Cercetare în domeniul medical. Am fost impresionat de calitatea actului universitar care se desfăşoară, mai ales în domeniul medicinei. Este foarte important faptul că există studenţi străini, din Italia şi din Israel, care vin să studieze aici. Felicit Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” pentru activitatea de cercetare, iar în calitatea pe care o am de Consul general al României la Szeged, voi continua să sprijin relaţia pe care o are Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad cu Universitatea din Szeged”.
Întrebat care au fost discuțiile purtate cu prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, Excelenţa Sa Ioan Fodoreanu, Consul general al Consulatului General al României la Szeged a precizat: „Colaborarea dintre noi există de pe vremea când eram Consul general la Gyula. Îl cunosc de mult timp pe domnul profesor Aurel Ardelean, preşedintele Universității și cunosc și activitatea Filialei UVVG din Zalău, pentru că eu sunt zălăuan. Am discutat cu dl. președinte posibilităţile de colaborare și sprijinirea unor activităţi culturale pe care le va organiza Consulatul nostru, urmând să analizăm și Bursele pentru școlarizare gratuită, care vor fi acordate de UVVG unor români din Ungaria”.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, Preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a declarat: „Universitatea noastră are relaţii deosebite cu Excelenţa Sa Ioan Fodoreanu, Consulul general al Consulatului General al României la Szeged și cu d-na consul Monica Radu și prin cooperarea pe care o avem privind recrutarea viitorilor studenţi de la Liceul „Nicolae Bălcescu”, care îşi fac studiile în Universitatea noastră pe baza burselor de şcolarizare gratuită pe care le acordăm. Avem colaborări şi pe linie culturală, în organizarea diferitelor evenimente și participăm la diferite ma­nifestări din şcolile româneşti din Ungaria, prin lectorii noştri care susțin expuneri privind istoria poporului român. Aş vrea să amintesc că Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” se situează pe locul întâi în România la cooperare academică cu cele două Universităţi din Szeged şi Debrecen, privind proiectele de infrastructură. Derularea acestor proiecte este într-o fază de lucru destul de avansată şi le implementăm în folosul celor trei Universităţi. Reprezentanții Consulatului general al României de la Szeged sunt mereu înştiinţaţi despre aceste cooperări pe care le avem cu mediul academic din Ungaria. Dorim să sprijinim activităţile culturale, care se desfăşoară prin ambasadă şi consulat, iar de Ziua Europei vom trimite un ansamblu folcloric, care să susţină un spectacol la Consulatul General al României la Szeged. De asemenea, vom trimite lectori care vor vorbi despre importanţa Consiliului Europei şi a Europei în unificarea politicilor comune ale celor două state. Mă bucur că am avut oaspeţi deosebiţi şi că am reuşit să stabilim un program coerent şi precis de colaborări pentru acest an şi sunt convins că împreună vom reuşi să ne atingem obiectivele sociale, culturale şi europene, pe care le avem în comun”.
Biroul de presă al UVVG

Recomandările redacției