Cele mai bune proiecte de promovare a integrării sociale au fost prezentate săptămâna trecută, în cadrul Zilelor Aradului.
Dezbaterea cu tema „Integrarea – perspective”, la care au participat reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale din Arad, chemați să-și prezinte cele mai bune proiecte a fost organizată de Primăria Municipiului Arad, Centrul Județean de Voluntariat Arad și Asociația Aspis. Evenimentul a avut loc joi, 25 august, pe Faleza Mureșului.
Proiectele expuse au fost de promovare a integrării culturale, lingvistice și sociale.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Orașe Europene Tinere, Accesibile și Sustenabile” (acronim EASY TOWNS), finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Europa pentru Cetățeni 2014 – 2020. Proiectul EASY TOWNS este implementat de 11 orașe din zece țări europene, în perioada septembrie 2015 – 14 septembrie 2017 și are drept scop sporirea capacității administrațiilor locale de a gestiona problematica integrării în cadrul multiculturalității urbane, ținând seama de opiniile societății civile, în special ale tinerilor.
Întâlnirea „Integrarea – perspective” a fost al doilea eveniment public local organizat de municipalitate ca activitate în cadrul proiectului și adresat organizațiilor nonguvernamentale care promovează, prin activitatea lor, valorile europene fundamentale legate de integrare – respectul, toleranța, solidaritatea, demnitatea și egalitatea, în contextul diversității sociale, culturale, etnice, religioase. Alături de organizatori, au participat reprezentanți ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Arad și ai organizațiilor Efect Verde, Ofensiva Tinerilor, Asociația Nevăzătorilor, filiala Arad, Organizația Tinerilor cu Inițiativă, City Guide Arad, Centrul de Excelență.
Primul eveniment local a fost concursul de postere și colaje intitulat „Integrarea, ce înseamnă pentru tine”, la care au participat tineri cu vârste cuprinse între 13 – 29 de ani, premiați pentru creațiile lor în cadrul primei ședințe a actualului Consiliu Local, acum un an.

Recomandările redacției