Proiecte îndrăznețe pentru Avram Ciev, în fruntea comunei Bârsa

0
507

VOICU SIDA 

Încă de la începutul mandatului de primar am fost conștient de faptul că administrația locală nu este chiar atât de simplă cum pare când o privești de undeva din exterior“, ne-a precizat edilul șef al comunei Bârsa, Avram Ciev. Iar această administrație locală este factorul hotărâtor care este susținut de comunitatea locală care trebuie să își propună o serie de programe în toate domeniile de activitate, pentru a-și aduce comuna la nivel european.

Și să vă spun că proiectele pe care le-am realizat până acum în mandatele mele, și unele care urmează, vizează îmbunătățirea calității vieții prin creșterea nivelului de trai al tuturor. Ne putem axa pe infrastructura stradală modernă, pe rețelele de apă și canalizare. De asemenea, vorbim de sistemul de învățământ care să se desfășoare într-un ambient normal, modern, în bune condiții. Copiii noștri să aibă aceleași condiții precum colegii lor din alte state ale lumii civilizate. Pentru a realiza acest lucru avem nevoie de școli și grădinițe dotate corespunzător. Totodată vorbim de extinderea rețelei electrice și iluminatul public“, ne declară primarul Avram Ciev.

Eu consider, din punctul meu de vedere, ca ales al cetățenilor, că mi-am adus aportul la modernizarea comunității“, mai punctează edilul șef al comunei Bârsa. Iar argumentele lui Avram Ciev sunt următoarele: „Ce am promis la începutul mandatelor mele am și realizat. Mai am câteva lucruri de realizat, iar propunerile cetățenilor au fost pentru mine întotdeauna o prioritate. Întotdeauna am avut o colaborare foarte bună cu Consiliul Local, pentru că fără consilieri nu se poate. Același lucru se petrece și în cazul viceprimarului. La noi nu au fost probleme, așa cum sunt în alte localități. Din cauza neînțelegerilor, unele primării nu au nici în ziua de astăzi viceprimar. Într-o altă ordine de idei, așteptăm bugetul să vedem cum va fi. După aceea mai discutăm.

O lucrare prioritară și vitală pentru comuna noastră a fost realizarea unei punți peste Crișul Alb. De asemenea, am fost nevoiți să construim și o altă punte, mai mică, în cazul în care va ieși Crișul din albie. Până la retragerea sa în matcă, apa pune serioase probleme la trecere.

Dat fiind faptul că suntem la discuția despre Crișul Alb, apele acestuia vor ajunge să o ia pe Canalul Morilor dacă nu se va interveni din timp de către Apele Române“.

În ceea ce privește rețeaua de gaz, primarul Avram Ciev ne-a declarat: „Am studiu de fezabilitate pentru aducerea rețelei de gaz. În acest proiect sunt implicate mai multe primării: Ineu, Bocsig, Bârsa și Sebiș. De asemenea, mai am proiect pentru reabilitarea iluminatului public, unde sunt prevăzute înlocuirea lămpilor cu Leduri. Mai am în vedere și șanțurile de colectare a apelor pluviale, ceva trotuare. Închidem PNDL 2: străzi asfaltate, unde mai am vreo 300 de metri, dar în ceea ce privește străzile am cam terminat. Dar să știți că, așa cum am mai discutat cu dumneavoastră, nu îmi place să fac prominisiuni fără să le și realizez. Atenție: nu fără justificări, pentru că acolo nu mai au nici o relevanță.

Ce vreau să vă mai spun: tot vin cetățeni la mine și mă întreabă dacă din luna iunie vom mai fi nevoiți să purtăm mască. Răspunsul meu este următorul: o să vedem atunci, dar până acolo trebuie să respectăm regulile și să purtăm masca. Și eu îmi doresc, ca și dumneavoastră, să intrăm cât mai repede în normalitate, dar ca să ajungem acolo trebuie respectate regulile în vigoare. Până atunci, însă cu ocazia Sfintei Sărbători a Floriilor și a Sfintelor Paști le urez tuturor cetățenilor comunei Bârsa sărbători fericite și un an bogat și să nu uităm să fim mai buni unii cu alții“.

Voicu Sida

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.