Proiecte româno-chineze pentru Arad și Pecica

0
545

Prima întâlnire pe anul acesta la Casa Româno-Chineză din Arad a avut loc azi, 25 ianuarie. Prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președinta Casei Româno-Chineze, ne-a mărturisit că intersul lor este de a promova orașul nostru și orașul Pecica. Interesul este de a promova cât mai mult atracțiile turistice ale județului Arad. De asemnea, în toamna anului acesta va avea loc cea de-a VII-a ediție a Simpozionului ,,Cultură și civilizație chineză. Dialoguri româno-chineze’’.

Prof. univ. dr Lizica Mihuț ne-a mărturisit ,,În Primavara aceasta, o delegație a guvernului din Fujian va veni în Arad. Astfel, noi ne dorim și ne propunem ca și orașul Pecica să intre în colaborare cu Fujian. Aceasta colaborare este pe linie economică, comercială, medicală, culturală și educațională. Interesul este de a găsi colaborare  în aceste domenii între Arad, orașul Pecica și provinicia Fujiana.

Împreună cu președintele Consilului Județean și cu Andrei Ando am făcut o vizită oficială în Fujian, interesul este deosebit de mare de-a veni la Arad. Pentru a avea relații pragmatice, nu la nivelul poveștilor, ci la nivelul faptelor. Așadar ne dorim o relație pragmatică să depăsim bunele intenții și să relizăm cu adevarat proiecte.

Ambasadorul Chinei  la București dorește să promoveze atât orașul nostru, cât și orașul Pecica pentru turism. Este vorba despre radio national al Chinei și televiziunea national a Chinei, care are peste zece miliarde de ascultători și privitori. Dorim să aducem în zona noastră cât mai mulți turiști’’.

Anul acesta urmează să aibă loc cea de a VII-a ediţie a Simpozionului „Cultură și civilizație chineză. Dialoguri româno-chineze”.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuț şi-a manifestat și speranţa că volumul dedicat ediţiei precedente a simpozionului va apărea anul acesta şi că autorităţile arădene vor finanţa manifestarea care se va  desfăşura la toamnă. De asemenea, aceasta a dorit să remarce iniţiativa Ramonei Pencea, una dintre membrele Asociaţiei Con Brio, care a propus să se realizeze un album foto care să conţină imagini de la toate evenimentele desfăşurate până acum pentru promovarea relaţiilor de prietenie româno-chineze.

La final, Ana Maria Dragoş, preşedintele Asociaţiei Con Brio, a ţinut să o felicite pe prof. univ. dr. Lizica Mihuţ pentru toate proiectele pregătite. Astfel, ne-a mărturisit Ana Maria Dragoş:  „Toate aceste proiecte vor fi cu siguranţă pe termen lung. Dacă se va porni pe acest drum, nu se vor opri curând. Toate cele şase membre ale Asociaţiei Con Brio suntem alături de dumneavoastră”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.