Proiecție de scurtmetraje de animaţie la Cinema Arta

0
565

Anul acesta fiind An Centenar, se încearcă promovarea produselor românești cât mai mult. Industria filmului nu face excepție, tocmai de aceea, cinematograful Arta aduce lună de lună scurtmetraje românești. Sfârşitul lunii august vine cu o nouă proiecţie în grădina de vară şi totodată cu o nouă ediţie a Retrospectivei Filmului Românesc.

Miercuri 29 august, de la ora 21:30, cinefilii arădeni vor avea ocazia să vizioneze 7 scurtmetraje de animaţie în grădina de vară a cinematografului Arta, la cea de-a VI-a ediţie a seriei Retrospectiva Filmului Românesc. După ce la primele cinci ediţii am văzut ficţiuni şi documentare, drame şi thrillere atmosferice, comedii româneşti şi moldoveneşti, luna aceasta ne înviorăm cu o selecţie de 7 scurtmetraje de animaţie realizate de 5 dintre cei mai apreciaţi creatori de animaţii din noua generaţie. Alexandru Petru Bădeliță abordează animația experimentală în Pescuitorul de imagini și I made you, I kill you, Matei Branea folosește o stilistică de tip punk-avangardistă în Omulan!, Mihai Păcurar îmbină mai multe stiluri şi teme filosofice în The white box Și Breakfast, Sergiu Negulice se joacă cu texturi în Splendida moarte accident, iar Serghei Chiviriga folosește cu brio tehnica stop-motion în Cel mai bun client.

Filmele au fost selecționate și au obținut premii la festivaluri internaţionale de film, precum Bucharest International Experimental Film Festival (Pescuitorul de imagini), Nahal Short Film Festival (I made you, I kill you), Transilvania International Film Festival (The white box), Annecy International Animated Film Festival & Cinanima (Splendida moarte accident), Sedicicorto International Film Festival (Cel mai bun client).

Retrospectiva Filmului Românesc este un proiect din cadrul Programului Centenar, inițiat de către Centrul Municipal de Cultură, și conține o serie de proiecţii de film care îşi propune să radiografieze cinematografia românească contemporană. Acest proiect este conceput totodată ca un program de educaţie cinematografică care să răspundă întrebării presante: „Cum arată filmul românesc actual?”. Proiecţiile din cadrul acestei serii se desfăşoară în perioada martie-decembrie 2018.

Intrarea este liberă. În caz de vreme nefavorabilă, proiecția va avea loc în sala Cinema Arta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.