concesionareAmenajarea Centrului de Radio­te­rapie în apropierea Spitalului Jude­ţean va începe în curând. Aleşii ju­deţului sunt chemaţi, astăzi, să aprobe concesionarea terenului pe care va fi des­chis centrul, unui companii medicale private care-l va deschide pe inves­tiţie proprie.
Reprezentanţii companiei investitoare doresc ca poziţionarea clădirii să fie în strânsă legătură cu serviciile medicale existente în municipiu, în apropiere de spital. Centrul ar urma să fie construit în spatele Spitalului Judeţean, pe o suprafaţă de teren aflată în proprietatea judeţului ce va fi concesionată de spital, investitorului privat. Suprafaţa pe care va fi construit Centrul de Radioterapie este de 1.000 de metri pătraţi, iar concesionarea ar urma să se facă pe o perioadă de 49 de ani, prin licitaţie. După deschiderea centrului, compania va intra în relaţii contractuale cu Casa de Sănătate, în cadrul programului naţional pentru pacienţii cu cancer.
Tot în şedinţa extraordinară de astăzi a Consiliului Judeţean vor fi supuse votului proiecte de hotărâre prin care sunt desemnaţi reprezentanţi în consiliile de administraţie ale unor unităţi medicale. Este vorba de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Psihiatrie Mocrea şi Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş.

Recomandările redacției