Proiectul extinderii Unității de Primiri Urgențe UPU a Spitalului Județean avansează după o perioadă în care a fost doar în stadiu de discuție. De această data, la ultima ședință a Consiliului Județean s-a aprobat alocarea sumei de 2.330.000 lei, pentru investiții în acest sens. Banii provin din excedentul din bugetul județului, adică din bani economisiți din anii trecuți.

Astfel s-a alocat o sumă de circa 2,19 milioane de lei, pentru demararea procedurii de achiziție ,,Proiectare și execuție aferente obiectivului de investiții «Extinderea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad», Etapa a II-a”.

Practic, după prima etapă de reabilitare și extindere a UPU s-a identificat o oportunitate de accesare a fondurilor europene derulate prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Proiectul cuprinde extinderea suprafeței Unității Primire Urgențe cu un spațiu destinat echipamentelor radiologice specifice investigațiilor imagistice de urgență: un computer tomograf de 128 slices, un aparat raxe x digital și un ecograf cu funcții cardiovasculare.

„Ne dorim extinderea, modernizarea și dotarea cu tehnologie medicală performantă a Spitalului Județean. Fondurile sunt prevăzute din resurse proprii și  programe europene pe care le accesează Consiliul Județean, iar proiectele vizează în special secțiile Cardiologie, Infecțioase, Oncologie, Obstetrică-Ginecologie, Unitate Primire Urgențe, Pediatrie și Ambulatoriul spitalului”, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Tot în cadrul ședinței de vineri, la capitolul Sănătate, a fost alocată suma de 140.000 lei pentru achiziționarea de cazane și rezervoare, inclusiv accesorii pentru Secția Clinică Pediatrie 2 și Compartimentul de Îngrijiri Paliative Ghioroc din Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Zilnic, Unitatea de Primire Urgențe dezervește în jur de 200 de pacienți.

Recomandările redacției