Proiectul „Încurajare la Mișcare”, un motor al sportului arădean

0
421

Proiectul „Încurajare la Mișcare” a fost un adevărat succes pentru Arad. Eveniment ce a avut ca scop îndemnul la mișcare, a scos sute de arădeni din casă și i-a adus pe Platoul Primăriei. Aici pasionații au putut admira diferite sporturi precum Box, Judo, Ju Jitsu, Lupte, Karate, Fotbal, Powerlifting și multe altele.

Organizat de către Ruben Stoia, Grațiana Leucuța, Adriana Eunice Lazăr, proiectul ce îndeamnă arădenii la mișcare a adus mare valoare orașului nostru pe plan sportiv. Realizat în parteneriat cu instituțiile din Arad, INTECO HOLDING și mulți alți sponsori, proiectul a reunit mai multe discipline și mari campioni din Arad.

Printre campionii care s-au alăturat proiectului îi putem număra pe: Monica Brosovszky, Daniela Dodean, Dennis Man, Cristian Panin, Ciprian Rus, Adrian Petre, Luca Kunszabo, Sorin Mâneran, Denisa Mateucă, Marius Copil, Alexandru Ianţoc, Gabriel Bozan, Marius Maskovits, Paula Daniela Minea, Florin şi David Otvoş, Vitia Mereanu.

În cadrul evenimentului s-au desfășurat două crosuri pe o distanță de 2.7 km pe traseul Primărie-Podgoria-Teatru-Primărie și un concurs de powerlifting. Primul cros a început de la ora 9:30, unde sportivii au fost răsplătiți cu premii pentru locurile unu, doi, trei masculin și feminin în valoare de 1500, 1000 respectiv 500 de lei. Iar pentru concursul de ridicat greutăți premiile au fost identice.

Cel de-al doilea cros a avut loc de la ora 11 pe același traseu, unde miza pusă în joc a fost de 1000 de euro. Printre cei care s-au aliniat la start s-au numărat ofițeri SAS, Pompieri, Jandarmi, Paramedici SMURD, sportivi și mulți alți arădeni care au dorit să susțină o cauză umanitară.

Banii au fost donați pentru sportivul Florin Mureșan, inspector în cadrul structurii SASS aparținând Penitenciarului Arad. Acesta este multiplu campion mondial la karate și maestru emerit al sportului, decorat de Casa Regală a României, însă a suferit un accident teribil în urma căruia a suferit o fractură de coloană la vertebrele C6 si C7 și a rămas paralizat de la piept în jos.

Cel care a câștigat crosul umanitar a fost colegul nostru de la Glasul Aradului, Rüben Onișor, sportiv în cadrul clubului DEY Thai-Box.

După încheierea celor două crosuri arădenii au avut parte de o surpriză din partea celor de la ISU Arad printr-o demonstrație uimitoare încheiată cu o baie făcută de pompierii arădeni. Pe final concurenții au fost premiați, iar toți cei prezenți au fost răsplătiți cu o diplomă de participare din partea organizatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.