Promisiuni electorale la Colegiul Preparandia

0
258
peda
Elevii şi-au ales conducerea

Elevii Colegiului Național „Preparandia-Dimitrie Tichindeal“ din  Arad şi-au ales biroul executiv din cadrul Consiliului Școlar al Elevilor. Mai mulţi  candidați s-au luptat pentru a ocupa  una din funcțiile de președinte, vicepreședinte și secretar: Lunga Andrada  (cls. a XI-a C), Meteș Ciprian  (cls. a X-a C),  Stoian Andreea (cls. a IX-a C) pentru funcția de președinte, Curtuț  Flavia  (cls. a XI-a A), Han Alexandra (cls. a X-a C) pentru funcția de vicepreședinte, Barbu Andreea (cls. a XI-a C) și Poșta Florentina (cls. a IX-a C) ) pentru funcția de secretar.

Conducerea școlii le-a acordat o perioadă de timp pentru a-și face  campanie electorală în rândul elevilor, iar la sfârșitul acesteia, în  cadrul unei şedinţe publice, cei șapte candidaţi și-au expus din nou punctele  de vedere și au adus la cunoștinţă ultimele detalii pentru care ar merita să ocupe funțiile de conducere.

Ca niște politicieni veritabili, cei șapte candidați au făcut numeroase  promisiuni în fața electoratului, printre care: înființarea de cercuri  școlare pe diverse domenii, training-uri, întâlniri cu personalităţi locale,  crearea unui post de radio școlar, a unei reviste școlare și multe altele.

Ziua decisivă pentru cei patru a fost când elevii și-au votat favoriții. „O comisie electorală s-a deplasat cu o urnă mobilă prin fiecare clasă de liceu. Elevii, care s-au identificat pe baza carnetului de note sau a buletinului, au primit buletinele de vot pe care le-au ștampilat şi mai apoi le-au introdus în urnă.”, ne-a  declarant prof. Violeta Tocaciu, Consilierul educativ al școlii, coordonatorul  acestui proiect.

În urma exprimării votului, Lunga Andrada a ocupat funcția de președinte, Curtuț Flavia a ocupat funcția de vicepreședinte și Barbu Andreea a ocupat funcția de secretar.

„Consiliul Elevilor este o formă de organizare asociativă a elevilor şi reprezintă un factor important al democratizării şcolii şi a relaţiilor profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare elevii pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare“, a mai declarat prof. Violeta Tocaciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.