Promovarea a venit după o altă victorie: Șoimii Lipova – Diosig Bihariadioszeg 1-0

0
254

Chiar dacă nu a mai repetat evoluția explozivă din turul de la Diosig, Șoimii Lipova și-a îndeplinit obiectivul, acela de a tranșa cu o victorie promovarea în Liga a III-a. A decis golul lui Vasinc, din minutul 64, la capătul unui meci destul de relaxat, după acel 6-1 din prima manșă, în favoarea elevilor lui Fla­vius Sabău. La final, lipovanii au des­chis pentru a treia oară șampania în acest sezon, însă aceasta e și cea mai dulce, atâta timp cât din sezonul viitor vor evolua în Liga a III-a, alături de alte două formații arădene, Național Sebiș și Lunca Teuz Cermei. Și, poate, chiar alături de UTA II. La stația arenei din Zăbrani s-a auzit melodia celor de la Queen, „We are the champions”, iar galeria și jucătorii au strigat împreună ,,Campionii! Campionii!”
Din start trebuie spus că partida de sâmbăta trecută, de la Zăbrani, a fost influențată de scorul fluviu din tur, dar și de absențele grele din ambele tabere: Calvin și Bier, la gazde, respectiv Fl. Lazăr, Gado și Sfârlea. Bihorenii erau conștienți și ei că au pierdut promovarea, dar tocmai astea le-a permis să joace dezinvolt. Astfel, prima lor ocazie nu s-a lăsat prea mult așteptată, iar Hodișan a lovit bara din stânga lui Bujor, încă din minutul 5. Lipova a avut un sfert de oră bun, cu reluările defectuoase ale lui Trabalka și șutul destul de slab al lui Simion și reflexul lui Ghețe la reluarea din apropriere a lui Bercu. Hodișan a fost cel mai activ elev al lui Vig, cu alte două ocazii importante și un gol anulat, iar Jurcă a fost aproape de reușita barajelor, cu un șut lobat de la 50 de metri. De abia în ultimele 5 minute ale mitanului, S. Popa și mai ales Trabalka (finalizare la colțul lung scoasă de rădăcina barei de portarul advers) au readus-o pe Lipova în prima plan.
Fiindcă partida s-a jucat la apro­ximativ 35 de grade Celsius, iar jucătorii au consumat destule energie în prima repriză, meciul a scăzut în intensitate la reluare. De abia după 10 minute de la primul fluier al lui Sz. Kovacs, Gherghel a ajuns în poziție de finalizare,dar a făcut-o modest. După alte  9 minute, la o fază simplă, Vasinc a primit o pasă în adâncime, a scăpat singur și l-a executat pe Ghețe din 5 metri. Din acel moment, Diosigul a lăsat defintiv garda, iar Filimon (în două rânduri) și S. Popa au ratat golul cu numărul doi. A fost, însă, suficient ca Lipova să încheie cu victorii prima jumătate a anului 2017.
Formații:
Lipova: Bujor – Kocsis (71 E. Pantea), Bercu, Pașcu, Tomuț – Piț (65 Filimon), Simion (78 Edu), S. Popa, Gherghel – Vasinc, Trabalka (71 Orza). Antrenor: Flavius Sabău
Diosig: Gheţe – Szucs, G. Karacsony, Marc, Arsene – Ember, S. Zadori – Sereș (83 Lolo), O. Jurcă (85 Hegedus), Hodișan (71 Balogh) – E. Popa. Antrenor: Zoltan Vig
Arbtri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Răzvan Ionuț Soponar, Ștefan Daniel Lar (ambii din Baia Mare).
Observatori FRF: Zaharia Ciev, Florin Mierea (ambii din Timișoara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.