Aceasta este o sărbătoare de mare tradiție a hășmășenilor și s-a desfășurat în toate satele, cu excepția localității Comănești, „care a scăpat până acum, dar urmează să se desfășoare și aici o activitate culturală importantă“, a spus, cu umor, primarul Cornel Popa, la deschiderea sărbătorii populare care a avut loc duminică. Vremea a fost absolut superbă pentru asemenea manifestări culturale, însă primarul Cornel Popa a fost pregătit pentru orice condiții meteo, fie soare sau ploi. La început, primarul Popa a adresat un cuvânt de bun venit oamenilor prezenți la eveniment. „Doresc să mulțumesc Consiliului Județean Arad și președintelui Iustin Cionca pentru sprijinul constant acordat comunei noastre, inclusiv pentru oragnizarea acestei a șaptea ediții a sărbătorii noastre“, a spus edilul. Acesta a mulțumit și sponsorilor din localitate care au contribuit la susținerea acestei manifestări. De altfel, fiecărei soliste, care a urcat pe scenă, i-a fost oferit un foarte frumos buchet cu flori. Primarul Cornel Popa a făcut oficiile de gazdă, dar a fost foarte mult timp și în mijlocul oamenilor, un semn clar al popularității sale în rândul comunității locale.

Oaspeții au fost primiți așa cum se cuvine

Cum spuneam, în afară de localnici au fost și foarte mulți invitați. Primul care a sosit la manifestare a fost vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar, însoțit de senatorul Ioan Cristina. Ambii au fost invitați să ia cuvântul în fața publicului. „Suntem mereu alături de domnul primar Popa , mai ales că are rezultate foarte frumoase și se poate mândri cu cele realizate pentru comunitatea din acestă zonă“, a punctat vicepreședintele Răzvan Cadar. De asemenea, printre invitați i-am remarcat pe primarul de la Șiria –Valentin Bot, dar și pe cel de la Seleuș- Cristian Branc, pe cel de la Ignești- Marinel Urs, Bârsa- Avram Ciev, Cărand- Gligor Costuț, viceprimarul Aradului – Ionel Bulbuc și alți invitați de seamă.

Un program cultural bogat

În deschiderea programului artistic, gheața a fost spartă, așa cum era și normal, de către Ansamblul Codrenilor din Hășmaș și solista Mihaela Suciu. Au mai urcat pe scenă: Vasilică Ceterașu din Maramureș, care efectiv a ridicat publicul în picioare cu prestația sa. Ansamblul Șiriana din Șiria, însoțit de primarul Valentin Bot și inimosul coregraf Viorel Popa, având în componență pe lângă dansatori și pe solistul Alin Neag. De asemenea, au mai urmat: Bianca Tomoiagă, Ansamblul Doina Crișului din Ineu, împreună cu Grupul Ineuani, Ansamblul Zestrea Buduresei din Bihor, împreună cu solista Diana Giorgina Mihuț. Au mai performat umoristul Radu Moș din Bihor și două soliste: Bianca Popa și Alina Tătaru, Ansamblul Codrii Bihorului, surorile Tomele, Monica Groza, Ilie Pașca cu Paul Pașca și Paula Pașca, Ștefan Muntenaș. Părintele Marius Ciprian Pop a încheiat programul. Deși a fost voie bună, întreg spectacolul s-a desfășurat fără incidente paza fiind asigurată de către Poliție și Jandarmerie.

 

Recomandările redacției