Promovarea, tot mai în ceață: FC Baia Mare – Național Sebiș 1-1 (0-0)

0
227

sebCu al doilea egal consecutiv, Sebișul își poate lua rămas bun de la eșalonul secund, acolo unde, probabil vor ajunge „verișorii” din Pâncota. La Baia Mare, Naționalul a repetat repriza secundă slabă făcută și vinerea trecută în fața Cugirului și rămâne la 5 puncte în spatele „șoimilor” cu două etape înainte de final.
Oaspeții și-au demascat intențiile ofensive încă din start cu o așezare bună în teren și atacuri tăioase. Din păcate, Blănaru a confirmat pasa proastă și greșește pasa spre Digbeu, iar ceva mai târziu se angajează în driblinguri inutile din poziție clară de finalizare și sfârșește prin a se împiedica în balon. Nici Mîndrușcă nu a fost mai inspirat, finalizarea de la 17 metri a masivului atacant trecând pe lângă poartă. În prima parte, gazdele au replicat doar prin șutul de la semidistanță al lui Duruș respins de sub transversală de Șoltesz.
Abrudean a făcut două schimbări la pauză, iar unul dintre jucătorii nou-intrați, Robert Beuran, putea marca dacă reluarea sa de la 14 metri nu ar fi fost exact pe direcția lui Bota. Se părea că Sebișul va dicta ritmul în căutarea golului, dar acesta din urmă a căzut în cealaltă poartă. Paul Achim a tras puternic de la aproape 35 de metri, iar mingea s-a dus „ață” în plasă, în dreapta lui Șoltesz. 1-0 (min. 59). Deac putea da lovitura pe o contră, dar șutul său din careu a lovit bara lateral. În minutul 67, a venit reușita de 1-1. Coțan a câștigat prim-planul în fața lui Giurgiu, acesta l-a faultat din spate și „centralul” Dreve a arătat punctual cu var. A înscris Bozian și vizitatorii aveau timp și pentru golul doi. Din păcate pentru ei, au jucat haotic, fără limpezime la construcție și finalizare și n-au mai amenințat poarta adversă decât în ultimul minut de joc. Atunci, Răduca a finalizat din 7 metri mult peste poartă și a aruncat pe apa Sâmbetei speranțele sebișene într-o promovare istorică.
Formații:
Baia Mare: Bota – Duruș, Gherghel, Urs, Pop (46 Achim) – Barboloviciu, Vanca, Giurgiu, Răduneață – Deac Morar.
Sebiș: Șoltesz – Mînecan (46 Jude), Morariu, Albert, Neacșu – Blănaru (46 Beuran, 62 Balint), Coțan, Chindriș (75 Răduca), Bozian – Digbeu – Mîndrușcă.
Arbitri: Dan Dreve – Petrică Cîmpeanu și Anghel Todea (toți din Cluj).
Observatori FRF: Ion Tărcan (Târgu Mureș) și Gheorghe Bologan (Oradea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.