motCurtea de Apel Oradea a amânat, ieri, pronunţarea sentinţei în cazul primarului suspendat al comunei Zărand, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Cornelia Precup, grefier al instanţei superioare din ju­de­ţul Bihor, ne-a declarat că „decizia judecătorilor a fost luată şi ţi­nând cont de cererea pe care au formu­lat-o avocaţii inculpatului. Completul a decis ca pronun­ţa­rea să se dea peste o săptămână”.
Tribunalul Bihor a decis pe 13 iulie arestarea preventivă în cazul lui Ioan Florin Moţ. Acesta a fost cer­cetat în momentul respectiv pen­tru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi spălare de bani.
La acea vreme, DNA informa că „în perioada aprilie – iulie 2013, învinuitul Moț Ion Florin, în calitate de primar al comunei Zărand, respectiv președinte al Comisiei Locale de Aplicare a Legilor Fondului Funciar, a acceptat promisiunea de a primi suma de 40.000 de euro, de la un denunțător, cu titlu de mită. Moț Ion Florin a acceptat să primească acești bani pentru ca, în virtutea funcțiilor deținute mai sus, să semneze/avizeze mai multe documente (planuri de încadrare în tarla și certificatele fiscale aferente) necesare denunțătorului pentru a înscrie în Cartea Funciară dreptul de proprie­tate asupra unui teren în suprafață de 250 hec­tare situat pe raza comunei Zărand”. Anchetatorii susţin că  din cei 40.000 de euro, primarul a primit în două tranşe  5.000 lei și 250 euro.
Dacian Don

Recomandările redacției