Când vorbim despre strada Grigore Alexandrescu ne gândim automat la adăpostul improvizat acolo pentru oamenii străzii. Este vorba despre o clădire părăsită, aflată în paragină de ani de zile, timp în care oamenii străzii au profitat și au transformat locul în propria casă. De nenumărate ori, polițiștii au intervenit la aceeași adresă pentru că au primit mai multe plângeri. Atât vecinii, cât și alții, se plâng de faptul că oamenii străzii au pus stăpânire pe acea clădire, proprietarul parcă prefăcându-se că nu vede nimic din cele ce se întâmplă. 

La un moment dat, pentru că nu mai exista o altă soluție prin care să fie îndepărtați oamenii străzii, s-a încheiat un contract notarial între proprietar și Direcția Generală Poliția Locală Arad prin care polițiștilor li se dă dreptul să intre în clădire oricând pentru a înlătura persoanele fără adăpost de acolo. Cu toate acestea, contractul nu îl sustrăgea pe proprietar de la obligația de a igieniza clădirea și securizarea accesului în aceasta, lucru ce probabil nu a fost înțeles prea bine de acesta.   

Astfel, în ciuda faptului că suma amenzilor contravenționale pe care le are de achitat, din 2018 și până în prezent, se ridică la valoarea de 12.000 lei, dintre care a achitat doar trei în valoare totală de 2.251,50 lei, al angajamentului de a închide căile de acces în clădire și al acordului notarial încheiat cu Direcția Generală Poliția Locală Arad proprietarul imobilului degradat de pe strada Grigore Alexandrescu, care servește drept adăpost oamenilor străzii, nu s-a conformat.  După toate acestea, pentru că nu a dorit în nici un fel să ajungă la o înțelegere și să remedieze problema, s-a decis majorarea cu 400% a nivelului de impozitare aferent clădirii aflate într-un stadiu avansat de degradare, care, de asemenea este că o pată pe cartea de vizită a zonei centrale. Accesul oamenilor străzii în respectiva incintă se face, în continuare, exact ca și până acum din simplul fapt că proprietarul a refuzat să înțeleagă faptul că semnarea acordului notarial prin intermediul căruia polițiștii locali cu atribuții de ordine publică pot intra în clădire pentru a îndepărta oamenii străzii nu înseamnă că aceștia vor face treaba în locul lui și el se sustrage de la orice fel de obligație. 
„Urmare a controlului tematic întreprins la adresa de pe strada Grigore Alexandrescu vineri, 12 iunie a.c. de către polițiștii locali cu atribuții de ordine publică, disciplină în construcții și afișaj stradal și cei ai Biroului Protecția Mediului, proprietarul s-a ales din nou cu amendă contravențională, în cuantum de 1501 lei, pentru nerespectarea prevederilor HCLM 162/2006, privind gospodărirea municipiului precum și cu o sesizare adresată Inspectoratului de Stat în Construcții, privind încălcarea prevederilor Legii 10/1995, privind calitatea în construcții”, au declarat reprezentanții DGPL Arad.

Recomandările redacției