„Proprietarii unei case din Miniș au fost foarte ghinioniști în această dimineață. Din nefericire, acestora li s-a ars casa. Acesta a ars generalizat, pompierii fiind chemați la datorie în jurul orei 08:30.
În momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, violent la întreg acoperișul, propagat în interior, favorizat de prezența în podul casei a materialelor combustibile și de observarea târzie a acestuia.
Incendiul a fost stins după aproximativ trei ore de intervenție. A ars întreaga locuință.
Cauza probabila a incendiului <coș, canal, burlan de evacuare a fumului necurățat sau cu defecțiuni>”, așa suna una dintre știrile prezente în numărul precedent al „Glasul Aradului”.
La o zi distanță, familia și apropiații cer ajutor tuturor celor care pot să le ofere sprijin pentru a nu-i prinde iarna în stradă și fără un acoperiș deasupra capului.
„Ieri dimineață, casa familiei Brașovean, din localitatea Miniș (jud Arad), număr 38 a luat foc.
Daunele produse de incendiu sunt foarte mari: acoperiș ars în întregime, tavenele prăbușite, mobila, gresia, instalație electrică, distruse în proporție de 80%.
Domnul Brașovean Petre, proprietarul casei, un pantofar de meserie, nu dispune de suma necesară pentru a acoperi daunele enumerate mai sus. Pe langa toate acestea, în această săptămână, fiica dânsului va naste prima sa nepoțică.
Vă rugăm, cei care puteți ajuta cu diferite materiale de construcții, mobilă, canapele, bani, sunt bine primite”, așa suna mesajul postat pe rețelele de socializare prin care se cerea ajutor pentru cei care au rămas fără locuință în dimineața zilei de ieri.
Cei care vor să ajute sunt așteptați la adresa antemenționată. 

Recomandările redacției