serparieÎn unul din numerele trecute ale ziarului nostru vă informam că mai mulţi şerpi au fost văzuţi în zona străzii Episcopiei, la nici un kimometru de Primărie. Oamenii povesteau că au observat reptilele pe carosabil, la câţiva metri de sediul ITM sau chiar pe trotuar.
Localnicii mai susţineau că şerpii ar fi apărut din cauză că două terenuri din apropiere au fost lăsate în paragină de proprietari, devenind astfel un adevărat focar de infecţie. În cazul primului teren, situat peste drum de statuia lui Salacz Gyula, gardul care-l împrejmuieşte începuse să se lase în mod periculos înspre trotuar, probabil din cauza presiunii făcute de vegetaţia şi pământul din spate. De cealaltă parte a gardului, bălăriile au ajuns să măsoare şi doi metri.  Cel de-al doilea teren transformat în şerpărie se află peste drum de sediul ITM.
La rândul lor, reprezentanţii Primăriei susţineau că nu au nicio posibilitate să ia vreo măsură, fiind vorba despre o proprietate privată.
Dacă în cazul terenului de lângă ITM situaţia a rămas aceeaşi ca şi luna trecută, în cazul proprietăţii de vis-a-vis de statuia lui Salacz Gyula s-au luat primele măsuri, după ce ziarul nostru a făcut public faptul că în zonă au apărut mai mulţi şerpi. O parte din bălăriile de pe teren au dispărut, iar tencuiala gardului, care stătea să cadă pe pietoni, a fost îndepărtată.
Dan Artimon, vicepreşedintele Consiliului Local Civic, unul dintre arădenii care au văzut şerpi pe strada Episcopiei, susţine că proprietarul nu ar fi luat nicio măsură fără intervenţia presei. „Au dat jos tencuiala de pe gard şi au înlăturat pericolul acela. Fără intervenţia presei nu s-ar fi întâmplat nici măcar atâta lucru. Din punctul meu de vedere nu este însă OK. Nu sunt de acord cu faptul că s-a demolat clădirea care era iniţial acolo, iar în loc au rămas numai bălării”, a declarat Artimon.

Recomandările redacției