Propunerea surpriză a FRF pentru sezonul 2020-2021 al Ligii a III-a

0
274

La fel ca la Liga a II-a, Federația Română de Fotbal a venit cu o propunere inedită și pentru campionatul Liga a III-a, ediția 2020/ 2021, în această perioadă de pandemie. Forul condus de Răzvan Burleanu a propus membrilor Comitetului Executiv al FRF în ședința de ieri, 18 august, ca noua ediție a celui de-al treilea eșalon să nu aibă 80 de echipe, cum au fost în ediția trecută, 90, cum s-a dorit inițial, sau 96, în cazul în care se mergea pe șase serii a câte 16 echipe, ci nici mai mult, nici mai puțin de 100 de cluburi. Asta în situația în care multe dintre aceste echipe abia au bani să supraviețuiască în această perioadă, dar să mai fie nevoite să și facă testări împotriva noului coronavirus din 14 în 14 zile, așa cum cere actualul protocol medical.
Zece serii de câte 10 echipe la Liga a III-a. Primele două clasate din fiecare serie merg la baraj
FRF a venit în CEx cu propunerea unui sezon de Liga a III-a, ediția 2020/2021 cu 10 serii a câte 10 echipe. În sezonul regular, fiecare echipă să dispute câte 18 jocuri, adică să aibă loc meciuri tur și retur.
Ulterior, la finalul sezonului regular, primele două clasate din fiecare grupă să meargă într-un baraj tur-retur, urmând ca împerecherea să se facă între serii.
Locul 1 dintr-o serie să joace cu locul 2 din altă serie, și locul 2 să aibă meci cu locul 1. Împerecherea exactă între serii va fi anunțată de FRF, dacă se merge pe această variantă.
Apoi, cele zece învingătoare vor juca între ele încă un baraj, pentru ca doar jumătate dintre ele să promoveze.
Deci, în total vor promova cinci echipe în Liga a II-a în urma a două baraje între echipele din cele zece serii. Se va menține, astfel, același număr de promovate în eșalonul secund cum a fost și până acum, când campionatul Liga a III-a era format din cinci serii a câte 16 echipe fiecare.
Vor retrograda tot 21 de echipe: câte două din fiecare serie și cel mai slab loc 8
În privința retrogradării, ultimele două echipe din fiecare serie vor pica automat în Liga a IV-a, dar acolo va merge și cel mai slab loc 8 din toate cele zece serii.
În total al retrograda 21 de echipe, la fel ca ca până acum, când erau cinci serii și picau ultimele patru locuri din fiecare grupă, cât și cel mai slab loc 12.
Campionatul ar începe la
12 septembrie
Campionatul Ligii a III-a ediția 2020/ 2021 ar urma să înceapă la 12 septembrie, deci cu două săptămâni întârziere față de cum se dorea inițial.
În articolul în care FRF a anunțat toate echipele promovare în Liga a III-a în urma barajului de promovare susținut la începutul lunii august s-a comunicat și că dintre participatele în ediția 2019-2020 a Ligii a III-a „patru echipe nu s-au mai înscris în noul sezon”, astfel că au rămas locuri vacante, care vor fi completate cu ocupante ale locurilor 2 de la baraj.
Pentru a completa toate cele 100 de locuri pentru noua ediție a Ligii a III-a, FRF va primi în această competiție și celelalte ocupante ale locului 2 de la barajul de promovare, cele șapte care nu fuseseră anunțate promovate. În plus, Dinamo, din Liga 1, și Ripensia, din Liga a II-a, au solicitat și ele câte un loc în cel de-al treilea eșalon pentru a-și înființa echipa secundă.
 
Sursa: liga2.prosport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.